Balaštíková (ANO): Jak já přijdu k tomu, že o mé zemi rozhoduje někdo, kdo tu x let nežije

21.06.2024 21:03 | Zprávy

Projev na 107. schůzi Poslanecké sněmovny 21. června 2024 ke korespondenční volbě

Balaštíková (ANO): Jak já přijdu k tomu, že o mé zemi rozhoduje někdo, kdo tu x let nežije
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslankyně Margita Balaštíková

Dobrý den, kolegyně a kolegové.

Já bych chtěla prostřednictvím vás, paní předsedající, reagovat na svého předřečníka pana kolegu Bělobrádka. Vždycky, když uděláme nějaké rozhodnutí, tak bychom si měli zvážit, co to rozhodnutí přináší za pozitiva a negativa. Ti lidé, když se rozhodli opustit naši zemi z jakýchkoliv důvodů, jeli tam za prací, chtěli utéct třeba z toho systému, který tu byl, cokoliv, tak si museli přece uvědomit, jaké to má pro ně plusy a minusy.

A my teď těmto lidem, kteří jsou třeba i dlouhodobě pryč, už nemají ani řádné povědomí, děláme nějaký velký, velký nadstandard. Teď tady všichni říkáte, jací jsou to chudáci. Ale oni se přece rozhodli odjet sami, oni z toho mají i nějaké požitky a ty už na tu misku vah nedáváme. Takže to je dosti velký nepoměr, co tady ukazujete, protože absolutní spravedlnost přece není.

A mohu vám říci, jak já zase přijdu k tomu, že o mé zemi rozhoduje někdo, kdo tu x let nežije, téměř už nic neví, ví to jenom z médií, neplatí tady daně, které já tady platím, nezajímá se o ni, a najednou bude rozhodovat o tom, co tady bude, jak to tady bude probíhat? A já když budu chtít jít volit do sousední vesnice, protože tam zrovna budu pobývat a rozhodnu se, tak si budu muset vyřídit voličský průkaz, obíhat různé věci. A taky to bylo mé rozhodnutí a nebouřím se tady, abyste udělali výjimku.

Takže si uvědomme, že tady schováváte za jakousi výjimku nějaký váš, řekněme, volební potenciál, který očekáváte.

A to, že tady nejste a neposloucháte námitky mých kolegů, pak sem přijdete a zvedáte ruku... Já se tedy ptám pro co, když jste ani neslyšeli ty námitky? Vy jste se totiž už dopředu rozhodli, že cokoliv tady řekneme, je pro vás nezajímavé. Vy jste se rozhodli protlačit tento zákon (Předsedající: Čas.) silou těch vašich hlasů.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

Co se změnilo?

Ještě nedávno ANO tvrdilo, jak je pro ČR největší hrozbou tato vláda a pokud vím, ani jste nepodpořili usnesení, že je pro nás největší hrozbou Rusko, což bezpochyby je, ale nyní si s vládou notujete a mě zajímá, jak to, že jste takto změnili rétoriku? A druhá věc, opravdu myslíte, že když jsme v NA...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Konflikt mezi generálem Řehkou a ministryní Černochovou se opakuje

8:09 Vích (SPD): Konflikt mezi generálem Řehkou a ministryní Černochovou se opakuje

Aby obrana naší země fungovala tak, jak má, generál Karel Řehka a ministryně obrany Jana Černochová …