Baránek (Soukromníci): Někteří evropští potentáti se zbláznili

05.06.2024 9:15 | Komentář

Na úvod tohoto mého zamyšlení předesílám, že naše rodina z jihomoravského Podluží neměla ve svých řadách po celé generace nikoho židovského původu. Proč takto začínám?

Baránek (Soukromníci): Někteří evropští potentáti se zbláznili
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rudolf Baránek, zakladatel SsČR

Dne 7. října 2023 ozbrojené komando hnutí Hamás přepadlo vesnice v izraelském pohraničí, zabilo přes tisíc Izraelců, znásilňovalo ženy, uřezávalo lidem hlavy, a dokonce jedno novorozeně dalo do rozpálené pečící trouby. Přes 200 lidí odvezlo jako rukojmí. Při svém řádění určitě nezapomněli hlasitě vykřikovat Allahu akbar. Vše filmovali a svět tyto snímky ve velkém viděl. Ten den mj. padl mýtus o nejlepší výzvědné službě na světě. Izraelci byli dokonale zaskočeni.

V pásmu Gazy žije zhruba 2,5 milionu Palestinců. Od II. světové války už šest generací těchto muslimů žije na podpoře. Denní potřeba je nejméně 500 kamionů!!! Říká se tomu humanitární pomoc. Náklady po celou dobu hradí přes OSN několik států včetně Izraele.

Politicky v Gaze vládne tvrdou rukou hnutí Hamás, které za svůj cíl považuje zničení státu Izrael. Tento cíl po dlouhé roky neskrývají. Vyzbrojováni jsou Íránem a některými dalšími arabskými státy. Je nabíledni, že po jejich akci ze 7. října 2023 musela následovat tvrdá izraelská odveta, při které židovské vojsko vtrhlo na území Gazy. Od roku 1948, kdy vznikl židovský stát, je to poněkolikáté. Tentokrát poprvé vedení Izraele řeklo, že kromě osvobození rukojmí je cílem úplné zničení hnutí Hamás.

Stát Izrael byl založen 14. května 1948 na části mandátního území Britské Palestiny. Poprvé v historii mají Židé svůj stát. Samozřejmě k tomu přispěly mj. výčitky svědomí za osudy Židů hlavně za II. světové války. Za dobu od roku 1948 po dnešek byl stát Izrael několikrát napaden různými koalicemi arabských států. Doposud se vždy ubránil.

Historické zkušenosti Židům říkají, že musí být vždy připraveni a nesmí prohrát. Na svůj stát jsou nesmírně hrdí. Na základní myšlenku státu je odpovězeno ihned na letišti v Tel Avivu. Když Žid z jiné země přiletí do Izraele a na otázku celního úředníka odpoví, že se hodlá v Izraeli usadit, tak nedostane otázku proč, ale je mu řečeno, vítejte doma.

Celý svět viděl zvěrstva ze 7. a 8. října 2023, o kterých píši v úvodu tohoto článku. Je proto zarážející a velmi nebezpečné, když čelní představitelé EU, OSN a některých dalších zemí začínají obviňovat Izrael z jeho reakce na zvěrstva Hamásu. Podněcují tím nové teroristické akce muslimů v Evropě a Americe. A pro ně je zabíjení jinověrců v Evropě a Americe potěšením.

Lidé, jako třeba generální tajemník OSN António Guterres a vysoký představitel Unie pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku, předsedající Radě pro zahraniční věci EU, Josep Borrell Fontelles, jsou nebezpeční pro naši civilizaci a měli by skončit na smetišti dějin. A to velmi rychle. V dnešní, pro Evropu velmi nebezpečné době, je to velmi naléhavé.

Přeji státu Izrael, aby vždy obhájil svoji svobodu a samostatnost.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ivo Trešl byl položen dotaz

léky na předpis

Vážený pane Trešle, opožděně Vám moc děkuji za Vaši odpověď. Kéž by se podařilo prosadit prodej léků na předpis i na internetu. Troufnu si mluvit i za jiné, protože určitě nejsem sama, kdo by to uvítal. Vy sám tvrdíte, že byste takový prodej podpořil. Nemůžete ale něco takového jako senátor navrhnou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Král (ODS): Proboha, pokud se nám nelíbí rozhodnutí jednoho soudce, je tu celá odvolací soustava

21:10 Král (ODS): Proboha, pokud se nám nelíbí rozhodnutí jednoho soudce, je tu celá odvolací soustava

Projev na 108. schůzi Poslanecké sněmovny 26. června 2024 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění z…