Beitl (ODS): Všichni chceme čistou modrou planetu

12.08.2024 9:06 | Monitoring

Zamyšlení Petra Beitla nad Green Dealem v kontextu strategického rozvoje Evropy a směřování nově zvoleného Evropského parlamentu.

Beitl (ODS): Všichni chceme čistou modrou planetu
Foto: Redakce
Popisek: primátor Jablonce nad Nisou Petr Beitl (ODS)

Green deal – zelená dohoda nebo zelený úděl chcete-li, není jen o zakazování aut se spalovacími motory a zdražování energií. Je to projekt, který stojí na několika nohou. Týká se energií, zemědělství i průmyslu.

Jeho teoretickou podstatou je ochrana životního prostředí, s čímž nelze než souhlasit.

To, co je předmětem debat, je způsob, jak v jakém čase dosáhnout cílů vyjádřených téměř nulovými hodnotami emisí CO2.

Přístup z roku 2019, kdy se nejprve stanovil ambiciózní cíl, že v letech 2050-55 bude Evropa bez emisí, je prokazatelně nešťastný a ekonomice rozhodně neprospívající. Neexistuje totiž evropské klima, existuje pouze světové klima a celosvětové životní prostředí musíme zlepšovat v souladu se všemi státy světa. Není možné v Evropě vytvářet podmínky, které budou pro průmysl neakceptovatelné a tím ho vyhnat kamsi do Asie, kde bude fungovat za mnohem horších podmínek.

Pro nás Evropany je důležité, abychom při dosahování cílů green dealu neohrozili naši strategickou bezpečnost a nelikvidovali svoji konkurenceschopnost vysokými cenami energií. To všechno může způsobit takový společenský neklid, že budeme najednou čelit úplně jinými problémům. Koneckonců už se to děje, čelíme šíření polopravd a dezinformací, což naši nepřátelé podporují a baví se tím.

Chceme modrou a zelenou planetu, ale politika nesmí předbíhat vědeckotechnický rozvoj. Ideologie nemůže ohrožovat obranyschopnost.

Pevně věřím, že nově zvolený evropský parlament v kontextu strategického rozvoje Evropy na to bude myslet.

Ing. Petr Beitl
místopředseda výboru pro zahraničí PS PČR
poslanec PČR

Zdroj.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nepil (ANO): Nátlak a vydírání ze strany pirátského náměstka Hřiba

10:11 Nepil (ANO): Nátlak a vydírání ze strany pirátského náměstka Hřiba

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chování Zdeňka Hřiba na Magistrátu hl. m. Prahy.