Budil (PRO): Je to my versus „svi*ě“

18.08.2024 10:21 | Monitoring

Reakce experta strany PRO pro oblast školství na svém veřejném facebookovém profilu na výroky vládního koordinátora pro strategickou komunikaci plukovníka Foltýna

Budil (PRO): Je to my versus „svi*ě“
Foto: Archiv I. Budila
Popisek: Profesor RNDr. Ivo Budil, Ph.D., DSc.

Vážení přátelé, dozvěděli jsme se, že všichni, kteří odpovědně přemýšlíme o budoucnosti této země, všichni, kteří jsme léta zasvětili tomu, aby se Česká republika stala nejsvobodnější a nejrozvinutější zemí světa, všichni, kteří s oprávněnými obavami sledujeme válečnický avanturismus, do něhož nás zavleklo upadající americké impérium proti zájmům lidu této země, všichni, kteří jsme patrioty a svými činy jsme to mnohokrát prokázali, jsme „svině“.

Je to chvíle, kdy vládnoucí moc nedokáže nic jiného, než povolat do zbraně natolik prostoduché jedince, že se vyjadřují primitivním jazykem. Je to my versus „svině“. Pokud oligarchie hovoří vulgárním jazykem hospody, vystavuje se riziku, že ji bude jednoho dne soudit lidové shromáždění na půdě hospody.

Jestliže Marie Antoinetta svým výrokem o koláčích uspíšila revoluci, pak ji plukovník Otakar Foltýn svými výrazy učinil nevyhnutelnou. Nechť má bůh smilování s plukovníkem Otakarem Foltýnem, Petrem Fialou nebo Petrem Pavlem. Protože lid jej mít nebude.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Máme společný zájem v oblasti modulárních reaktorů

21:02 Premiér Fiala: Máme společný zájem v oblasti modulárních reaktorů

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s jihokorejským prezidentem.