ČSSD: Za spoluvládnutí jsme velmi tvrdě zaplatili

21.01.2022 18:45 | Ze sítí

Shrnuli jsme na facebookovém profilu nejdůležitější myšlenky, které zazněly v nedělní Partii na Primě s předsedou ČSSD Michalem Šmardou

ČSSD: Za spoluvládnutí jsme velmi tvrdě zaplatili
Foto: ČSSD
Popisek: ČSSD

Tato vláda vzešla z problémů předchozího premiéra. My jako strana jsme za spoluvládnutí s ním za to zaplatili, velmi tvrdě zaplatili. Vypadli jsme z parlamentu, protože jsme spoustu věcí tolerovali, vyseděli. A byla to chyba.! Přinášíme shrnutí nejdůležitějších myšlenek, které zazněly v nedělní Partii na Primě s předsedou ČSSD Michalem Šmardou. Sdílíme i odkaz na celou debatu (ZDE).

Zmrazení platů spojené s plánovaným šetřením nové vlády znamená (ruku v ruce s rychle rostoucí inflaci, pozn. red.) zejména stagnaci reálných příjmů pro skupiny zaměstnanců se základními a často dlouhodobě podhodnocenými příjmy. Naproti tomu dochází ke zdražování energií a potravin. Vládou avizované šetření tedy zaplatí ti nejslabší.

Podporujeme, aby se šetřilo, ale zefektivněním. Například jednotným inkasním místem, digitalizací a zjednodušením veřejné správy. Jsme také proto, aby se šetřilo na nejvyšších úrovních fungování státu. Nová vláda přitom svoje vládnutí začala nabíráním množství nových úředníků na ústřední úrovni státní správy.

Chceme, aby budoucí daňová reforma více nezatěžovala běžného daňového poplatníka, snižovaly se náklady práce a naopak budeme hledat zdroje v jiných typech daňových příjmů.

Vyčítáme nové vládě jen to, že byla před volbami velmi optimistická a slibovala nereálné věci. Chceme-li dosáhnout systémových úspor, tak vedle již zmíněných návrhů ještě lze například uvažovat i třeba o sloučení finanční a celní správy a další věci.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

Co se změnilo?

Ještě nedávno ANO tvrdilo, jak je pro ČR největší hrozbou tato vláda a pokud vím, ani jste nepodpořili usnesení, že je pro nás největší hrozbou Rusko, což bezpochyby je, ale nyní si s vládou notujete a mě zajímá, jak to, že jste takto změnili rétoriku? A druhá věc, opravdu myslíte, že když jsme v NA...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Veřejnoprávno“ potřebuje další potravu. Vaše peníze

8:19 Lachnit (ANO): „Veřejnoprávno“ potřebuje další potravu. Vaše peníze

Dva „veřejnoprávní“ bumbrlíčci Česká televize a Český rozhlas nyní usilují o změny zákonů, aby se do…