Chaloupecký (SPD): SPD plní sliby voličům

31.08.2024 22:01 | Zprávy

Statutární město Pardubice je zřizovatelem dvou areálů pro vodní rekreaci v Pardubicích. Jedním z nich je krytý objekt Aquacentra, tím druhým koupaliště Cihelna. Bohužel se správou areálů už to v minulosti tak jednoduché nebylo. Zatímco Aquacentrum spravuje městem zřízená společnost PAP Pardubice o.p.s., Cihelnu spravoval soukromý provozovatel.

Chaloupecký (SPD): SPD plní sliby voličům
Foto: SPD
Popisek: Logo SPD

Jednalo se o firmu P. Ministr, v. o. s., politicky exponované rodiny z Pardubic. Tato firma pro město spravovala areál koupaliště dlouhých 27 let. Po tuto dlouhou dobu posílalo město Pardubice firmě P. Ministr každoročně několik milionů korun na zabezpečení provozu areálu koupaliště. Další finanční prostředky získal provozovatel výběrem vstupného a za zpoplatněné služby pro veřejnost.

Zdálo by se, že díky těmto nemalým finančním prostředkům, bude areál koupaliště Cihelna vzkvétat. Ale ouha! Soukromý provozovatel dlouhodobě zanedbával řádnou údržbu a v důsledku tohoto přístupu provozovatele muselo být koupaliště před dvěma roky pro veřejnost uzavřeno.

Město Pardubice bylo díky dezolátnímu stavu koupaliště donuceno k rozsáhlé rekonstrukci. Ta již spolykala 154 milionů korun a další investice do areálu čekají město i po skončení letošní letní sezóny. V celkové ceně rekonstrukce je započítáno také DPH ve výši 21 %, tj. částka přes 26 milionů korun, kterou by město Pardubice nezískalo zpět, pokud by areál koupaliště i nadále provozoval soukromý podnikatel.

Jedním z hlavních bodů volebního programu zastupitelského klubu SPD a Trikolory tedy bylo vrátit areál koupaliště zpět pod správu města Pardubice. Dobrou zprávou pro občany našeho města je, že toto naše úsilí bylo úspěšné. Na začátku července letošního roku byl areál koupaliště Cihelna znovu otevřen pro veřejnost a také tento areál nyní spravuje městem zřízená společnost PAP Pardubice.

Město díky tomuto opatření ušetří nemalé finanční prostředky na provozu koupaliště, a navíc získá do městské pokladny více než 26 milionů korun, jako vratku na DPH z celkové hodnoty rekonstrukce. A tyto ušetřené prostředky tak mohou být využity ku prospěchu občanů města Pardubice.

Zastupitelský klub SPD a Trikolory podá na podzimním městském zastupitelstvu návrh na symbolické vstupné do obou výše uvedených areálů pro vodní rekreaci, nacházejících se pod správou města Pardubice. Symbolické vstupné se bude týkat maminek s malými dětmi, aby si mohli i naši nejmenší do sytosti užít vodních radovánek, které pro ně oba zmíněné areály nabízejí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Ing. Milan Chaloupecký

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

svoboda slova

Souhlasím s váma, že svoboda slova není absolutní, ale myslíte, že tím, že budete lidem nařizovat, co si mají myslet a říkat nebo spíš neříkat (narážím na to, že chcete zakázat ,,špatné" názory), že to povede k něčemu pozitivnímu? Že pomáhá něco vyřešit Foltýn, který uráží každého, kdo má jiný názor...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Česko má problém. A nejen dnes a zítra

22:01 Davis (Zelení): Česko má problém. A nejen dnes a zítra

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany ke změně klimatu