DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: Dokud budou existovat jatka, budou existovat bitevní pole

09.07.2022 22:52 | Tisková zpráva

Prohlášení k podpoře iniciativy End The Slaughter Age - Za svět bez jatek

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: Dokud budou existovat jatka, budou existovat bitevní pole
Foto: DSZ
Popisek: DSZ - Za práva zvířat - logo

„Dokud budou existovat jatka, budou existovat bitevní pole.“ - Lev Nikolajevič Tolstoj
Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT se rozhodla podpořit Evropskou občanskou iniciativu navrženou organizací End The Slaughter Age (Za svět bez jatek).

Cílem iniciativy je schválení ekologických alternativních řešení, jakými je uměle pěstované maso, zeleninové maso a všechny další etické a ekologické alternativy směřující ke zrušení chovu a porážek zvířat. Evropská komise začátkem června schválila žádost End The Slaughter Age /ETSA/ o sběr podpisů pro tuto Evropskou občanskou iniciativu, kterou jí ETSA předložila před několika měsíci.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT byla oslovena prezidentem organizace ETSA Nicolasem Micheletti s žádostí, aby ji podpořila svým vystupováním v roli českého zástupce, Evropské občanské iniciativy /ECI/ a připojila se tak k ETSA. DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT je první organizací, která se z ČR i SR připojila k této iniciativě. Iniciativu ETSA doposud podpořilo 150 politických stran, hnutí, organizací, spolků a sdružení ze skoro všech států EU. DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT byla mezi prvními (připojila se již 8. 6. 2022, tedy tři dny po jejím zveřejnění).

ETSA je organizace, která propaguje etické a ekologické alternativy s cílem zrušit chov a porážku zvířat a vyžaduje přesun dotací z živočišného průmyslu do sektoru alternativních produktů, a to jak rostlinného původu, tak produktů získaných buněčným zemědělstvím, jako je pěstované maso.

Cíle organizace ETSA jsou:

  1. Vyloučení chovu hospodářských zvířat z činností způsobilých pro zemědělské dotace a zahrnutí etických a ekologických alternativ, jako je buněčné zemědělství a rostlinné bílkoviny. 2
  2. Zavedení pobídek pro výrobu a prodej produktů rostlinného původu a produktů buněčného zemědělství.

„End The Slaughter Age (Za svět bez jatek)
PĚSTOVANÉ MASO + ZELENINOVÉ MASO = KONEC PORÁŽKY

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

minimální mzda

Dobrý den, tvrdíte, že by měla existovat v EU shodná minimální mzda. Jaká by podle vás měla být? A kdo by ji měl garantovat? Protože asi ne každý zaměstnavatel u nás si může dovolit vyplácet stejné mzdy jako na západ od nás. A ta minimální mzda by se týkala všech zemí EU nebo jen těch, co mají Euro...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Schrek: Transformace energetiky přináší nové výzvy a příležitosti pro inovace

6:23 Hejtman Schrek: Transformace energetiky přináší nové výzvy a příležitosti pro inovace

Tento týden se v Telči setkali zástupci samospráv, firem, vysokých škol a podnikatelských subjektů z…