DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: Pro pachatele týrání zvířat požadujeme tresty, stanovené trestním zákoníkem

13.08.2024 23:08 | Monitoring

Prohlášení DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT k případu brutálního týrání zvířat ve státní oboře Březka

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: Pro pachatele týrání zvířat požadujeme tresty, stanovené trestním zákoníkem
Foto: DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT
Popisek: Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT je pobouřena bezprecedentním a krutým jednáním vedoucího státní obory Březka a jeho spolupracovníka. Obora Březka přitom spadá pod Výzkumný ústav lesního hospodářství a myslivosti, tzn. pod Ministerstvo zemědělství.

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT žádá orgány veřejné moci o spravedlivé a přísné potrestání viníků, očekává, že jejich sadistické jednání bude posouzeno jako trestný čin týrání zvířat s maximálně možným trestem.

Výňatek z článku na serveru AKTU.news od Jiřího Formana s názvem Brutální týrání zvířat v oboře Březka:
„V oboře Březka ve Středočeském kraji, která spadá pod Výzkumný ústav lesního hospodářství a myslivosti, potažmo pod Ministerstvo zemědělství dochází k brutálnímu týrání zvířat. Na svědomí ho má místní pracovník Libor Beníček. Naše redakce získala naprosto příšerné záběry z týrání většinou koček, které patří místním obyvatelům. Kočky se zaběhnou do nastražené pasti, z níž nemají šanci se dostat ven. Správce obory je nejprve píchá klackem zavřené v kleci a poté je nemilosrdně popraví. K píchání bezmocných zvířat v kleci dodává, že se je snažil dostat z pasti ven. Past je ale uzavřena a dochází k bezprecedentnímu týrání bezmocných zvířat. Na záběrech je zřejmé, že na závěr do zvířat nemilosrdně střílí. Na mučení zvířat chycených do pasti se podílí i jeho spolupracovník dělník Václav Žáček. Na záběrech je vidět, že Beníček s příslušným vzděláním lesníka a zkušenostmi z myslivosti, zastřelí Tchoře tmavého. Ten je uveden v Červeném seznamu savců.
…Na záběrech je dále také vidět otřesné týrání, převážně odchycených koček. Zvířata týral a popravoval šéf této státem vlastněné obory Libor Beníček nebo jeho podřízený dělník Václav Žáček. Místní obyvatelé jsou z celé události velmi rozhořčeni. Nikdo z nich nechce mluvit na kameru. Mají z Beníčka strach.“

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Hloupá klišé. Nebo přímo dezinformace?

9:03 Lachnit (ANO): Hloupá klišé. Nebo přímo dezinformace?

Vinou celé řady politiků, ale především vinou médií – ať už to jsou deníky, časopisy nebo televizní …