David (SPD): Konec Pirátů v Čechách

25.09.2024 14:07 | Monitoring

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na odvolání pirátského vicepremiéra Ivana Bartoše

David (SPD): Konec Pirátů v Čechách
Foto: Archiv Ivana Davida
Popisek: Ivan David

Piráti jsou české specifikum. V předchozím Evropském parlamentu drželo ještě jedno jejich křeslo Německo. Kdeže loňské sněhy jsou. Ještě si pamatujeme, jak se jel před loňskými volbami Ivan Bartoš představit do Bruselu jako možný budoucí premiér (podle volebních průzkumů). Piráti patří do frakce Zelených, kteří jsou pro ně současně konkurencí. Nyní si konkurují v rychlosti úbytku voličské přízně.

Zadáme-li si slovo „pirát“ do vyhledávače, objeví se na prvním místě nabídky kostýmů na maškarní plesy. Piráti jsou dnes u nás bizarními postavami českého politického panoptika.

Piráti jsou v posledních letech přísně konformní s režimem. Zatímco pirát Francis Drake ve službách anglické Alžběty I. bojoval proti tehdy dominující námořní velmoci Španělsku Filipa II., dnešní Piráti, věrní hodnotám Evropské unie, patří k nejhorlivějším bojovníkům proti Rusku, ačkoli protiruské sankce drtí zejména země Evropské unie.

Piráti jsou zbyteční, protože hlasují stejně jako ODS, TOP 09, KDU-ČSL a Starostové. Nelišit se znamená v politice zaniknout.

Piráty známe jako levičácké, vášnivé, až fanatické obhájce unijních dogmat, zejména projektu „Green Deal“, který má prý zachránit planetu drastickými opatřeními na ploše 1,5 procenta světa, produkujícího 7 procent člověkem produkovaných skleníkových plynů. Přírodě nepomáhají, pomáhají likvidovat průmysl, zemědělství, a tím i sociální podmínky v zemích Evropské unie.

Anketa

Odejde Jan Lipavský z vlády?

3%
89%
hlasovalo: 546 lidí

Panovala představa, že jsou mladí a vzdělaní a vyznají se hlavně v moderních technologiích digitálního světa. Tato domněnka vzala za své, posledním hřebíkem do rakve této iluze byl debakl jejich předsedy, ministra Ivana Bartoše, ve snaze digitalizovat stavební řízení. Výsledný dojem je, že neumějí nic a jsou čistě jen zemskými škůdci.

Bohužel jim bylo svěřeno i Ministerstvo zahraničí, podobně jako v Německu Zeleným. I tam Zelení zaznamenávají volební propady, i tam totiž nepřehlédnutelně škodí.

Znechucuji radikální voliče výzvami k trpělivosti. V demokracii je třeba, aby většina pochopila, kdo vytváří problémy. A většina se o politiku moc nezajímá. Zeleným Pirátům se přesto podařilo občanům dokázat, že to jsou oni, kdo škodí. Nejsou ovšem sami. Podobnými škůdci jsou TOP 09 a Starostové.

Lidovci mají své pragmatiky Grolicha a Čunka a ODS hejtmana Kubu a donedávna Zahradila v Evropském parlamentu. To je zachraňuje v očích veřejnosti, podobně jako v současných volbách v Braniborsku byl úspěšný socialista Dietmar Woidke, který se v sebezáchovném pudu fakticky distancoval od svého šéfa, kancléře Scholze. Dejme občanům čas a informace, aby pochopili, kdo jim prospívá, a kdo jim škodí!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Robert Králíček byl položen dotaz

Neslibovalo růst platů i ANO?

Podle mě jste všichni stejní. Před volbami slibujete hory doly a po volbách se z toho jen vykrucujete. Nebo máte dojem, že za vás rostly platy dostatečně? Komu? Vždyť kdo může, tak utíká za prací do zahraničí.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 4 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Žádné výzvy k odchodu z vlády předkládat nemíním

16:21 Ministr Bartoš: Žádné výzvy k odchodu z vlády předkládat nemíním

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání s koaličními partnery ze STAN