David (SPD): Život a dílo plukovníka Foltýna

09.08.2024 19:06 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Otakaru Foltýnovi.

David (SPD): Život a dílo plukovníka Foltýna
Foto: Archiv Ivana Davida
Popisek: Ivan David

Život a dílo plukovníka Foltýna

Dovolil jsem si parafrázovat název nedokončeného románu Karla Čapka o neúspěšném skladateli, toužícím po velkém díle. O jeho životě svědčí v románu 9 lidí, kteří se s ním postupně v různých životních fázích setkali.

Nejen mě by asi zajímala svědectví lidí, kteří se postupně setkali s Otakarem Foltýnem, aby nám ozřejmili, kdy u něj vypukla velká touha bojovat s dezinformacemi a pak i s jejich nositeli, kteří jsou pro něj „zombíci“ a „svině“, které je třeba „oddělit“, jak nedávno vyjevil na semináři sponzorovaném, podle dostupných informací, ambasádou Spojených států amerických. „Oni koušou své okolí, nakazí je svojí frustrací, nasraností, strachem a antisystémovostí,“ vysvětloval.

S důchodci, sdílejícími řetězové maily, pak není podle plukovníka Foltýna „vůbec třeba ztrácet čas“. Ti ostatně brzy vyhynou, že.

Dále byla řeč o kopání příkopů kvůlivá tomu oddělení. Musím panu plukovníkovi ve službách Jeho Milosti prezidenta ČR prozradit, že s myšlenkou oddělování škodlivých živlů je trapně pozadu, a to i když „oddělíme“ klasika AH, přeborníka v oddělování Židů, Slovanů a dalšího „rasového odpadu“.

V Evropském parlamentu již po volbách v roce 2018 vystavěli „cordon sanitaire“, aby si oplotili tu správnou demokracii, a po letošních volbách v oddělování poslanců z nežádoucích frakcí pokračují. Žádná funkce pro dezoláty! Akorát že těch „oddělených“ je čím dál více, včetně třetí nejsilnější frakce, Patriotů pro Evropu. Jen aby ta chvíli nepřevážili nad těmi „čistokrevnými“ demokraty a ti se tak neocitli v menšině. Pak by mohlo dojít k prolomení bariér.

Ostatně, je otřesné, co si veřejný činitel ve službách prezidenta může dovolit veřejně říct. Nepochybně jsem v jeho očích, spolu s celou SPD, také v kolonce „zombíků“ a horších. Musím se podívat, jestli nemám kolem kanceláře příkop. I když, ty jsou v Praze všude.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Zuzana Moravčíková byl položen dotaz

Máte zkušenosti na post hejtmanky?

Dobrý den, dočetla jsem se, že jste v zastupitelstvu KH a ještě v opozici, takže komunálem jste neprolezla. Nelíbilo se mi, že osočujete lídra za ČSSD Řiháka- je určitě lepší než vy. Jde vám o sebe nebo o ČSSD? Kdyby vám šlo o stranu, tak se přeci chováte jako politik a nepoškozujete stranu vašimi v...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Poslední naděje státu - Danuše Nerudová

8:19 Lachnit (ANO): Poslední naděje státu - Danuše Nerudová

Zcela špatné, neprozíravé, a především nespravedlivé rozhodnutí. Věčně mladá, krásná a chytrá profes…