Dostálová (ANO): Pane ministře, že vás hanba nefláká

02.09.2022 16:21

Projev na 36. schůzi Poslanecké sněmovny 2. září 2022 – Projednání návrhu na vyslovení nedůvěry vládě České republiky

Dostálová (ANO): Pane ministře, že vás hanba nefláká
Foto: Reprofoto: ČT24
Popisek: Klára Dostálová (ANO)

Děkuji za slovo. Já jsem se dopovala celou dobu prášky, abych to hlasově dneska ustála. Nebude to nic moc.

Já jsem opravdu trošku překvapena projevem pana ministra, protože jsem čekala, jak tady na nás bude chrlit konkrétní pomoci v oblasti bydlení a dalších věcí. Když se podíváme na programové prohlášení vlády, tak skutečné plnění je prostě jedna velká nula. Čekala jsem, že se tady dneska dovíme, jak mladým lidem pomůžeme s bydlením, co budeme dělat s hypotékami, jak těm lidem se samozřejmě ztěžují ty náklady, a víte, jaká je skutečnost? MMR zrušilo program na podporu vlastnického bydlení, zrušilo možnost na družstevní podíl pro mladé lidi.

Anketa

Zaslouží si Michail Sergejevič Gorbačov naši úctu?

59%
36%
hlasovalo: 16805 lidí

Pan ministr hovoří o stavebním zákoně. Pane ministře, že vás tedy hanba nefláká. Já se omlouvám, ale vy se ani nezúčastníte Legislativní rady vlády, takže nemůžete tady hovořit o tom, že to se stavebním zákonem myslíte vážně, a ještě tady řeknete větu, která je úplně v rozporu s meziresortním připomínkovým řízením, jako že budou integrovány dotčené orgány do jednoho řízení.

Prosím vás, tak se na ty připomínky resortů a všech ostatních aspoň podívejte, protože vy naopak vracíte do hry všechna kulatá razítka. To znamená, vracíte do hry závazná stanoviska, dokonce budeme mít řízení dvě. Jedno environmentální a jedno stavební. Já bych vás ráda upozornila na to, že vy jste ministr pro rozvoj. Rozvoj, rozvoj, rozvoj! A to znamená, že máte rozvíjet Českou republiku.

Vaše drzost v oblasti digitalizace stavebního řízení nezná mezí. Vy jste měl sekci IT, vy máte rozhodnutí ministryně, které stanovilo celý tým, vyhlásili jsme čtyři zakázky, a jaká byla odpověď ve vašem dopise? Rušíme projekt z IROPu, přehodíme ho do dalšího období, abychom na to měli více času. Tomu říkáte pomoc! A pana Štefla, za to děkuju, že jste to narovnal v Interview, moc dobře víte, že to žádný můj poradce nebyl!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Koudelka (Trikolora): Tajemství Michaila Gorbačova

16:14 Koudelka (Trikolora): Tajemství Michaila Gorbačova

Recenze knihy Jánose Zolcera. Nakladatelství Slovart Praha 2023, ISBN 978-80-276-0579-8, 408 stran.