Dudr (SPD): Protiválečná politika SPD stojí na křesťanských základech

16.08.2024 23:08 | Monitoring

V ekumenickém vydání Bible najdeme mnoho odkazů na sebevražedné války, které jsou dnes velmi aktuální. Ještě více je ovšem aktuální zbrojení ČR a další eskalace války na Ukrajině.

Dudr (SPD): Protiválečná politika SPD stojí na křesťanských základech
Foto: SPD
Popisek: Logo SPD

Starozákonnímu prorokovi Jeremiášovi byla chystaná válka mezi Babylónem a Izraelem tak odporná, že pohanského babylónského krále Nabukadnesara nazýval božím služebníkem a hlásal:

„Tak praví Hospodin, Bůh zástupů, Bůh Izraele: Pokud se dobrovolně vzdáš velitelům babylonského krále, zachráníš si život a toto město nebude vypáleno; tak přežiješ i s celou rodinou. Pokud se však velitelům babylonského krále nevzdáš, pak město padne do rukou Babyloňanů. Ti je vypálí a jejich rukám neunikneš ani ty.“ Jr. 38,17-18

Také v evangeliích je mnoho veršů, ze kterých vyplývá, že křesťanství je rozhodně proti válkám sebevražedným, které přinášejí slušným lidem jen utrpení.

Můžeme začít výrokem Ježíše:
„Nebo má-li nějaký král táhnout do boje, aby se střetl s jiným králem, což nezasedne nejprve k poradě, zda se může s deseti tisíci postavit tomu, kdo proti němu táhne s dvaceti tisíci? Nemůže-li, vyšle poselstvo, dokud je jeho protivník ještě daleko, a žádá o podmínky míru.“ Lk 14,31.

Toto je naprosto samozřejmá věc, která by měla být každému jasná, avšak některým katolíkům přijde úplně normální, že Ukrajina válčí proti čtyřnásobné přesile v počtech vojáků, desetinásobné u dělostřelectva a bez podpory letectva. Podle toho také vypadají počty obětí, které masmédia ovšem zatajují, což je ovšem 10. stupeň genocidy - popírání, tedy zamlčování počtu obětí, podle Genocide Watch.

Další známý výrok:
„Milujte své nepřátele a modlete se za ty, kdo vás pronásledují.“ Matouš 5,44.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Článek byl převzat z Profilu Ing. Pavel Dudr

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ivana Váňová, MBA byl položen dotaz

Pomoc

Nemám nic proti pomoci uprchlíkům, ale proč se od vaší vláda nedostává pomoci i občanům ČR, kteří čím dál více upadají do chudoby a mají problém přežít, i když pracují? Přijde mi, že z nás děláte jen nějaké zrůdy, co nechtějí pomoc uprchlíkům nebo jim ji závidí, ale co když je problém v tom, že spou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Václavec: Nemocnice se potýká s následky povodně. Nejde voda, nejde elektrická energie

18:01 Senátor Václavec: Nemocnice se potýká s následky povodně. Nejde voda, nejde elektrická energie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důsledkům povodně.