Erbrt (Svobodní): Mám dost legislativních paskvilů! Chci návrat k bezpečnosti, zdravému rozumu a svobodě

14.09.2024 12:06 | Monitoring

Dlouhá léta jsme svědky nezodpovědného přístupu k vytváření našich zákonů, které často vznikají zbytečně a jako reakce na náhodné události ve společnosti. Opakovaně se setkáváme s tím, že některé z nich jsou doslova ušité na míru různým lobbistickým zájmům nebo na přání nejrůznějších „neziskových“ organizací.

Erbrt (Svobodní): Mám dost legislativních paskvilů! Chci návrat k bezpečnosti, zdravému rozumu a svobodě
Foto: Archiv ME
Popisek: Primář a kardiolog Fakultní nemocnice na Bulovce Miroslav Erbrt

Pokud vám - stejně jako mně - stoupá krevní tlak při sledování zpráv o škodách, které tato vláda páchá, jste na stejné vlně jako já. Nechci se spokojit s pasivitou ani s názorem, že se nic nemůže změnit, ať už jde o školství, migraci či Green Deal. Znepokojuje mě rostoucí omezení svobody slova a sílící cenzura v médiích a na sociálních sítích, snižující se bezpečnost naší země či svazující regulace.

Anketa

Má cenu jít ke krajským a senátním volbám?

93%
5%
hlasovalo: 7245 lidí

Senát podle ústavního pořádku funguje jako pojistka proti vzniku dalších legislativních paskvilů. Bohužel však současný Senát často odráží složení Poslanecké sněmovny, což vede mnoho lidí k přesvědčení, že je zbytečný. Není se čemu divit...

Aktuální vládu tvoří ODS, TOP09, STAN, Lidovci a Pirátská strana, které ve většině volebních obvodů nominují své kandidáty do Senátu. Je až neuvěřitelné, s jakou sebejistotou spoléhají na to, že - jak by řekl Jan Werich - co občan, to blbec.

Celý svůj profesní život bojuji za zdraví a často i za životy svých pacientů a tento boj nikdy nevzdám. Kandiduji do Senátu pro ty, kteří jsou nespokojení a rozhořčení, kteří chtějí zpět politiku zdravého rozumu, kteří vědí, že se naše země neubírá dobrým směrem, že se může ubírat směrem perspektivnějším. Jsem připraven prosazovat a naslouchat svým voličům a chránit zájmy našeho státu tak, abych se za sebe nemusel stydět.

MUDr. Miroslav Erbrt
primář kardiologie na Bulovce

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

Myslíte, že válka mezi Ruskem a Ukrajinou nemůže skončit mírem?

Ale jak jinak skončí? Nemyslíte, že je naivní si nalhávat, že Ukrajina může Rusko porazit? Kdyby to bylo možné, už by to udělala. Myslím, že větší od dalších států pomoci se Ukrajině už nedostane, spíš bohužel naopak. Vy sice tvrdíte, že vidina míru je falešná, ale třeba i prezident Pavel už mluví o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Emisní povolenky na vytápění budov – lumpárna EU zdražující bydlení

11:05 Vích (SPD): Emisní povolenky na vytápění budov – lumpárna EU zdražující bydlení

Část EU, kde často nesněží, nutí druhou část EU, aby platila do rozpočtu víc. Je to fér?