Farský (STAN): Program Ursuly von der Leyen na dalších pět let

22.07.2024 21:03 | Monitoring

Informace na svém veřejném facebookovém profilu o programu předsedkyně Evropské komise Ursuly von der Leyen

Farský (STAN): Program Ursuly von der Leyen na dalších pět let
Foto: CNNP Prima NEWS
Popisek: Europoslanec Jan Farský v debatě CNN Prima NEWS

Je tam toho opravdu hodně! Cením velký důraz na konkurenceschopnost, který mi v minulém období chyběl. V plánu je zjednodušení regulací a snižování administrativy. EU se bude víc soustředit na získávání kritických surovin a abychom je byli schopni recyklovat, když už je jednou dovezeme.

Komise chce ve velkém investovat, třeba do superpočítačů a polovodičů. Hlavně ale chce zlepšit prostor pro soukromé investice. I když má EU „volný pohyb kapitálu“, v praxi se investice hodně zdržují v národních hranicích, třeba kvůli rozdílech v regulacích. Když se nám podaří tyhle hranice zbourat a mobilizovat kapitál společně, pomůže to k tomu, aby i v Evropě vznikali velcí hráči. Třeba v digitálním odvětví.

Je tam i velký důraz na obranu – společné investice, jednotný trh a podpora Ukrajiny. A nezapomíná se ani na bezpečnost, migraci, klimatickou změnu nebo ochranu demokracie.

Mám radost z toho, že program reaguje na aktuální výzvy a nabízí i vize do budoucna. Navíc mi hodně připomíná i náš starostovský volební program.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Pan ministr Stanjura? Už mi to připadá jako duševní porucha

22:28 Schillerová (ANO): Pan ministr Stanjura? Už mi to připadá jako duševní porucha

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu státního rozpočtu.