Fiala (SPD): Německo loni udělilo občanství zhruba 200 100 cizinců

14.06.2024 8:04 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migraci do Německa.

Fiala (SPD): Německo loni udělilo občanství zhruba 200 100 cizinců
Foto: Daniela Černá
Popisek: Poslanec Radim Fiala

Další hřebíček do rakve Německa, ze kterého se stává Germanistán. Německo loni udělilo občanství zhruba 200 100 cizinců, což je nejvíce od roku 2000, kdy se statistika začala vést dnešním způsobem. Uvedl to německý statistický úřad, podle něhož německé občanství nejčastěji získali Syřané, Turci, Iráčané, Rumuni a Afghánci. Upozornilo na to Echo24. Hnutí SPD nechce, aby naše země dopadla stejně jako islamizované a a afrikanizované země západní Evropy, kde se lidé mnohdy bojí vyjít na ulici. Odmítáme Rakušanův migrační pakt z EU, který vyjednala Fialova vláda a který nám nařizuje kvoty na imigranty nebo výpalné půl milionu korun za každého nepřijatého imigranta.

Naturalizovaných cizinců z celkem 157 zemí bylo loni o 31 000 více než v roce 2022 a dokonce o 68 000 více než v roce 2021. V průměru jim bylo 29,3 roku, což je o 15,3 roku méně, než je německý věkový průměr, z 55 procent byli muži.

Jednoznačně největší skupinou cizinců, kteří loni získali německé občanství, byli Syřané se 75 500, což je o 27 100 více než o rok předtím. V průměru ve spolkové republice strávili 6,8 roku. "Vysoký počet naturalizací Syřanek a Syřanů souvisí s vysokými počty syrských žadatelů o azyl z let 2014 až 2016," konstatovali statistici

Za Syřany skončili Turci a Iráčané se shodně zhruba 10 700 naturalizacemi. Zatímco v případě Iráčanů jde o nárůst o 3900 oproti předchozímu roku, u Turků jde o pokles o 3500.

V této souvislosti je dobré připomenout jinou statistiku. V letech 2018 a 2019 i v roce 2022 šlo v případě sexuálních útoků v Německu z poloviny o lidi, kteří nemají německé občanství nebo mají přistěhovalecký původ. V roce 2020 to bylo 46 procent a v roce 2021 o procento více. Nejčerstvější statistiky hovoří o tom, že podíl cizinců, kteří mají tento trestný čin na svědomí v loňském roce, činil 47,5 procenta. O věci u nás informovaly Novinky.

Údaje Spolkového kriminálního úřadu ukazují, že pachatelé sexuálních útoků nejčastěji pocházejí ze zemí, jako jsou Sýrie, Afghánistán a Irák, píše pravicový deník Neue Zürcher Zeitung. Například v roce 2022 tvořili syrští přistěhovalci asi procento celkové populace, ale v případě podezření ze znásilnění, sexuálního napadení a sexuálního zneužití to bylo 5,3 procenta.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

vyšetřovací komise

Dobrý den, vím, že ANO bylo pro vznik vyšetřovací komise od začátku. Teď se vám povedlo, ale nemyslíte, že je to už dost pozdě a hlavně já moc nechápu, k čemu vlastně taková komise je? Myslíte, že něco vyšetří kromě toho, co už víme, a to, že postup policie nebyl tak bezchybný, jak celou dobu tvrdil...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svobodní: Musíme přestat uměle handicapovat naše podniky a domácnosti

23:08 Svobodní: Musíme přestat uměle handicapovat naše podniky a domácnosti

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na umělé zdražování elektřiny