Fiala (SPD): Vláda pokračuje v ničení českého průmyslu a stavebnictví

19.08.2024 10:02 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k průmyslu a stavebnictví.

Fiala (SPD): Vláda pokračuje v ničení českého průmyslu a stavebnictví
Foto: Daniela Černá
Popisek: Poslanec Radim Fiala

Vláda pokračuje v ničení českého průmyslu a stavebnictví. Hnutí SPD má plán, jak zachránit české hospodářství. Průmyslová i stavební výroba v ČR se dále propadají. V červnu se dle údajů Českého statistického úřadu zrychlil meziroční pokles průmyslové produkce na 3,4 %. Pokračoval zejména dlouhodobý pokles ve výrobě strojů a zařízení a výrobě základních kovů, hutnictví a slévárenství, propadá se i výroba automobilů. Stavebnictví v červnu zrychlilo svůj meziroční propad na 10,2 % (po květnovém poklesu o 6,8 %)!? Tento propad se následně projeví ještě nižší nabídkou nových nemovitostí na trhu, než je nyní, což povede k dalšímu růstu cen bydlení. Mezi hlavní příčiny této situace patří markantní zdražení stavebních materiálů a stavebních prací a nekonečně dlouhé doby stavebních řízení, což je plná zodpovědnost současné vládní pětikoalice a příslušného ministra Ivana Bartoše z Pirátů. Naše hospodářství (průmysl, stavebnictví i zemědělství) pak dominantně likvidují regulace a nařízení EU, zejména ty, které vyplývají z tzv. Green Dealu EU, a naprosto diletantská politika Fialovy vlády. Hnutí SPD má komplexní a konkrétní představu, jak znovu nastartovat českou ekonomiku. Klíčem k tomu je snížení nadbytečných provozních výdajů státu, levné energie a nízké daně. Za nezbytné považujeme i odstoupení ČR od likvidačních klimatických a energetických závazků Green Dealu EU.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Referendum - upřesnění

Dobrý večer, přečetla jsem si Vaši odpověď na dotaz od jiné uživatelky s názvem "referendum". Dále jsem si prostudovala Vás odkaz na tuto odpověď a zajímá mě bod 1e) v němž se v podstatě píše, že v referendu nebudou mít občané možnost hlasovat o členství v mezinárodních organizacích.. Nebo se pletu...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Emisní povolenky na vytápění budov – lumpárna EU zdražující bydlení

11:05 Vích (SPD): Emisní povolenky na vytápění budov – lumpárna EU zdražující bydlení

Část EU, kde často nesněží, nutí druhou část EU, aby platila do rozpočtu víc. Je to fér?