Florianová (SPO): Už nechceme rajčata a jahody bez chuti

09.03.2017 17:41 | Zprávy

Nejsem žádná odbornice, nýbrž jen prostá obyvatelka ČR, která je ze všech stran utlačována vládnoucími stranami, tak jako všichni z Vás. Proč ten nátlak? Jenom proto, aby naše pozornost byla odkloněna a my byli jen stáda ovcí, se kterými se zachází dle libosti, tak jak se to zrovna hodí.

Florianová (SPO): Už nechceme rajčata a jahody bez chuti
Foto: spoz.cz
Popisek: SPO

Jistě mi dáte za pravdu, že kvalita potravin v ČR je znepokojivá. Tím chci navázat na video příspěvek, ve kterém pan předseda Strany práv občanů Ing. Jan Veleba pravil, že potraviny obsahují samé náhražky a éčka. A já se ptám právě Vás kolegové a sympatizanti, víme vůbec, co jíme? Jak to můžeme poznat? Když na obalech potravin jsou vyjmenovány názvy přísad, stabilizátorů, emulgátorů, pesticidů apod. Lze pak nazvat máslo máslem, či maso masem.

Všichni víte o čem je řeč. Rajčata sice krásně červená, ale bez chuti, to samé jahody. Na pohled krásné, po zakousnutí absolutně bez chuti. Pak je tu obyčejný jogurt. Ten poctivý, chutný se má vyrábět tradičním způsobem z mléka a jogurtových kultur. Praxe výrobců je ale jiná, ti nahrazují cukr sladidly, bílou vodu zahušťují škrobem a vydávají to za jogurt, který je ještě k tomu tak nechutně předražený. Drůbež vyrůstá ve stísněných prostorách velkochoven, jejich stres je utlumen prášky v krmivu. Sotva se udrží na svých končetinách a už jsou ve zpracovatelském stroji a potom pokračují na pulty supermarketů jako napodobenina masa napíchaná vodou a chemií, aby se prodloužila záruka.

Jak se tomu všemu vyhnout a mít kvalitní české potraviny, které budou samozřejmostí a ne luxusem? Být na stejné úrovni jako v okolních zemích a nebýt ta skládka Evropy, kam se dováží to, co zbyde, protože to ostatní nechtějí. Svým způsobem si za to můžeme trochu sami, protože Češi chtějí hodně za málo peněz a dovozcům se v takovém případě nevyplatí dovážet kvalitní potraviny, které nejsou zrovna nejlevnější. A naopak jde i o chamtivost výrobců a především dovozců dostat z konzumentů co nejvíce za co nejméně. Ale toto na hranicích končí. Není to ani v sousedním Polsku, které mám pár kilometrů a kvalitnější potraviny tam nakoupím za nižší cenu a ani Německu to není. Před nedávnem jsem měla možnost tam působit a stejné produkty jako jsou prodávané u nás, byly o polovinu levnější a především chutnější.

Dle mého názoru postačí jen podpořit drobné zemědělce a přestat bránit velké továrny na potraviny. Dbát více a přísněji na předpisy kvality. Jasné a srozumitelné informace o původu, složení potravin.

Zbavme se zaběhlých způsobů a začněme přemýšlet. Můžeme to všechno změnit. Dejme společně hlas ve volbách Straně práv občanů, která stojí při Vás. Dohromady jsme silnější. Začněme společně měnit vše k lepšímu. 

LUCIE FLORIANOVÁ, SPO NÁCHODSKO

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Jako fakt?

Fakt vám máme věřit, že vám skoro půl roku chodí na účet navíc desetitisíce a vy si toho vůbec nevšimnete? A jestli to je pravda, tak se nedivím, že je ve financování Prahy a dopravy takový bordel - viz např. v DP nebo třeba oprava Baranďáku, která se pěkně prodražila

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Blyštivý Péťa německé platy hodil na odbory. To je ale lišák

8:02 Rajchl (PRO): Blyštivý Péťa německé platy hodil na odbory. To je ale lišák

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům jako v Německu.