Hašek (PRO): Dohoda s Ukrajinou je svojí formou esencí české vyčůranosti a chytráctví

22.07.2024 15:14 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Bezpečnostní dohodě s Ukrajinou

Hašek (PRO): Dohoda s Ukrajinou je svojí formou esencí české vyčůranosti a chytráctví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Myslím, že nic tak dobře nevypovídá o současné partě ze Strakovky, jako to, jak upekli “Bezpečnostní dohodu s Ukrajinou”. A teď bez ohledu na to, že jsem jako občan a politik pro humanitární, nikoliv vojenskou pomoc, chci diplomatická jednání, příměří a pokud možno spravedlivý mír.

Podepsaná dohoda je svojí formou s odpuštěním esencí české vyčůranosti a chytráctví. Proč? Je totiž PRÁVNĚ NEZÁVAZNÁ. Jak je potom možné např. reálně zajistit “transparentní využití prostředků pro obnovu a rozvoj”, tedy peněz z našich daní vládou určených na Ukrajinu?

Ti zásadoví bojovníci proti Putinovi nepřipravili a neuzavřeli klasickou mezinárodní smlouvu s vymahatelnými závazky, kterou by ratifikoval Parlament. Pokud si vláda stojí za svým, tak proč tento postup à la Chytrá Horákyně - obutá, neobutá, oblečená, neoblečená? Ví ukrajinská strana o tomto “drobném detailu”?

Mohla by klasická plnohodnotná smlouva při projednání v Parlamentu narazit? Nebo vláda zcela záměrně obchází Parlament? Snad se najde někdo odvážný ze současné parlamentní opozice a toto téma zvedne na plénu Sněmovny i Senátu.

dohoda

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (TOP 09): Podpořila mě Džamila Stehlíková. Děkuji, spolu to dokážeme

7:04 Hašek (TOP 09): Podpořila mě Džamila Stehlíková. Děkuji, spolu to dokážeme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře od Džamily Stehlíkové.