Hašek (PRO): Televizni demokratura z Kavek

22.05.2024 8:19 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pravidlům České televize pro účast v předvolebních debatách

Hašek (PRO): Televizni demokratura z Kavek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

1) ČT píše, že výzkum a Pravidla spolu vlastně nesouvisí (výzkum probíhal nezávisle na vydání Pravidel). Já dodávám, že zhruba stejně spolu nesouvisí jejich výzkum a realita.

2) ČT si sama udělala čáru na osmi účastnících a zbytek má smůlu. Prý mj. z časových důvodů. Takže raději 1-8 potenciálních žvanilů a uspávačů hadů místo jasných, stručných odpovědí (konec konců poslanec EP má umět shrnout podstatu věci do minuty) všech, kteří mají potenciál (kritérium, zvolené ČT) na úspěch ve volbách do EP.

3) ČT měla šanci ukázat, že chce skutečnou demokratickou diskusi všech subjektů s volebním potenciálem nad pět procent. Namísto toho ČT kličkuje a začíná odkazovat na jiné výzkumy či průzkumy, i když takové kritérium pro stanovení účastníků debat její vlastní Pravidla neobsahují.

4) ČT úplně vymlčela kritiku závěrečné “Superdebaty”, do které nezve kandidující subjekty do EP podle vlastního výzkumu volebního potenciálu, ale pouze strany, zastoupené v PSP na základě výsledků voleb do PSP v roce 2021. ČT cudně mlčí o tom, že ji samotnou zmiňované jiné výzkumy a průzkumy ukazují významný propad voličské podpory v čase (zejména např. u KDU-ČSL či TOP 09), vznikly nové politické subjekty, které začínají sbírat voličskou podporu.

Suma sumarum. Kavčí hory logicky nepodporují žádnou eventuální změnu politickeé mapy v ČR. Vyhovuje jim stávající sněmovní struktura, nota bene když mají slíbené od vládní koalice zvýšení koncesionářského poplatku (ministrem, který zvyšování předtím popíral), ANO a SPD zvou jako nutné opoziční zlo. U Stačilo a Přísahy/Motoristů se stačí podívat na stejnou ČT zveřejněné aktuální volební preference, nikoliv potenciálm a rozsvítit by se mělo už snad úplně každému (Přísaha 3,5, KSČM 2,5).

“Naše, Vaše” ČT se odkopala jako selka, bude dobré si to zapamatovat a po příštích sněmovních volbách zrealizovat léta diskutovanou změnu a la BBC - tedy sloučení ČT a ČRo do jednoho veřejnoprávního subjektu, který nahradí současné zabetonované a “zprivatizované” Kavky. Začít můžeme už nyní, hlasem PRO ve volbách do EP. Kdo má čest, volí šest.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Odvolání Ivana Bartoše je chucpe

23:08 Davis (Zelení): Odvolání Ivana Bartoše je chucpe

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na odvolání vicepremiéra Bartoše