Hejtman Červíček: Nový parkovací dům trutnovské nemocnice bude mít kapacitu 275 míst

09.09.2024 18:09 | Monitoring

Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje dnes schválilo příslib financování výstavby nového parkovacího domu v areálu Oblastní nemocnice Trutnov. Předpoklad nákladů je v současnosti 250 milionů korun, které kraj uvolní postupně v letech 2025 a 2026.

Hejtman Červíček: Nový parkovací dům trutnovské nemocnice bude mít kapacitu 275 míst
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

„Investice do zdravotnictví jsou naší prioritou, a proto do každé naší oblastní nemocnice plánujeme investovat v součtu okolo jedné miliardy korun. V trutnovské nemocnici stavíme nové laboratoře a v přípravě je také projekt urgentního příjmu. Aktuálně zastupitelstvo schválilo financování nového parkovacího domu, který vyřeší problém s nedostatkem parkovacích míst v blízkosti nemocnice a klientům i zaměstnancům nemocnice usnadní cestování do nemocnice. Předběžné náklady na tuto investici odhadujeme na 250 milionů korun,“ informoval hejtman Martin Červíček.

Projekt počítá s novostavbou parkovacího domu v areálu Oblastní nemocnice Trutnov. Jedná o šestipodlažní železobetonovou konstrukci, která bude disponovat 275 parkovacími místy. Počítá se také s parkováním pro imobilní osoby i pro elektro vozy.

„Předpoklad zahájení výstavby je v prvním čtvrtletí roku 2025 s tím, že stavební práce by měly trvat 16 měsíců. Parkovací dům bude umístěn nad objektem interny. Samotná stavba by měla vyjít na 246 milionů korun bez DPH. Jedná se ale o předběžný odhad, který upřesní až prováděcí dokumentace a položkový rozpočet a v neposlední řadě také veřejná soutěž na stavební práce,“ upřesnil první náměstek hejtmana Pavel Bulíček odpovědný za investice, inovace a IT.

Oblastní nemocnice Trutnov poskytuje akutní zdravotnickou péči pacientům a klientům v severní části Královéhradeckého kraje, v podhůří Krkonoš. Pečuje nejen o stálé obyvatele regionu, ale i o množství rekreantů navštěvujících tuto podhorskou oblast po celý rok.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Paní poslankyně dotaz na vás zněl následovně. "Kdo ustanovil, že budou mít poslanci prázdniny."

Na to jste neodpověděla, jen jste se ze široka rozepsala. Mám možnost sledovat dění v poslanecké sněmovně v televizi. Ve vašem textu je toto:"což je proto, že jednání PS probíhá za přítomnosti členů Vlády". Vládu velmi často ale na jednání sněmovny nevídám. O mnohých poslancích nemluvě. Jste asi sku...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Budeme průběžně proplácet projekty podle toho, kolik peněz bude potřeba

6:03 Ministr Stanjura: Budeme průběžně proplácet projekty podle toho, kolik peněz bude potřeba

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k programu dostupného nájemního bydlení