Hejtman Schrek: Setkání s maršálkem Senátu Polské republiky Grodzkým

24.04.2022 9:18 | Tisková zpráva

Hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek 21. dubna 2022 přijal v sídle Kraje Vysočina v Jihlavě maršálka Senátu Polské republiky J.E. Tomasze Grodzkého, který je v České republice společně s delegací polských senátorů na pozvání předsedy Senátu PČR Miloše Vystrčila.

Hejtman Schrek: Setkání s maršálkem Senátu Polské republiky Grodzkým
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Vítězslav Schrek

Oficiálního setkání se účastnila dále náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje Hana Hajnová a primátorka Jihlavy Karolína Koubová.

Delegace polského Senátu se zajímala především o fungování a specifika řízení českých a moravských krajů z pohledu přenesené státní správy a samosprávy. Hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek hostům velice podrobně referoval o financování a řízení krajských příspěvkových organizací, především pak nemocnic a škol vč. způsobů jmenování jejich statutárních zástupců.

Partnery na polské straně má v současné době krajský Domov důchodců Proseč u Pošné. Krajská knihovna Vysočiny navázala v roce 2017 spolupráci s knihovnou v polském Lešně. Jedná se o instituci Miejska Biblioteka Publiczna Stanisława Grochowiaka v Lešně.

Delegace polského Senátu doprovázená Milošem Vystrčilem pokračovala programem v historické Telči.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ODS: Premiér loni pro IVECO vyjednal zakázku v Pobřeží slonoviny

22:14 ODS: Premiér loni pro IVECO vyjednal zakázku v Pobřeží slonoviny

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k firmě IVECO spadající pod francouzskou společnost.