Hejtman Schrek: Třiceti miliony podpoří kraj dva projekty sociální péče

30.08.2024 14:07 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání rady Kraje Vysočina

Hejtman Schrek: Třiceti miliony podpoří kraj dva projekty sociální péče
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Vítězslav Schrek

Přináším pravidelnou informaci z jednání krajské rady. Ani tentokrát nebyl program rozhodně nijak prázdninový S naší podporou šest milionů vzniknou na Vysočině další dvě nové moderní požární zbrojnice. Zcela novou postaví v Bezděkově a rekonstruovat se bude v Předíně. Letos už je to celkem třetí podpořená zbrojnice, ta první s podporou tří milionů vznikla ve Světnově. K tomu dalších pět milionů šlo na pořízení dopravních automobilů a dvou stříkaček.

Celkem třicet milionů korun jsme dnes jako podporu doporučili ke schválení zastupitelům na dva projekty sociální péče. V Moravských Budějovicích připravuje Kongregace milosrdných sester sv. Karla Boromejského nový domov pro seniory s kapacitou 82 lůžek a Charita v Havlíčkově Brodě se chystá rekonstruovat objekt bývalé ekonomické školy na moderní centrum sociálních a zdravotních služeb.

Modernizovat nepřestáváme ani ve školství. Schválili jsme zakázku na pořízení projektové dokumentace na rekonstrukci domova mládeže a objektu školy České zemědělské akademie v Humpolci. Rekonstrukce bude stát zhruba 100 milionů, ale určitě nám s tím pomůže dotace na fotovoltaiku a další energeticky úsporná opatření.

Rozhodli jsme znovu o výběru dopravce na zajištění dopravní obslužnosti v posledních dvou částech našeho Kraj Vysočina na Pelhřimovsku a Humpolecku. Potvrdili jsme po důkladném přezkoumání všech připomínek původní rozhodnutí, že nejvýhodnější nabídku podala společnost ČSAD Autobusy České Budějovice.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

svoboda slova

Souhlasím s váma, že svoboda slova není absolutní, ale myslíte, že tím, že budete lidem nařizovat, co si mají myslet a říkat nebo spíš neříkat (narážím na to, že chcete zakázat ,,špatné" názory), že to povede k něčemu pozitivnímu? Že pomáhá něco vyřešit Foltýn, který uráží každého, kdo má jiný názor...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Nenechám se zastrašit, jde o zdraví lidí na Vysočině

14:04 Kubisková (Přísaha): Nenechám se zastrašit, jde o zdraví lidí na Vysočině

Víte, že když pro vás přijede sanitka v kraji Vysočina a budete potřebovat akutně defibrilátor, že m…