Joch (SOCDEM): Psi štěkají, ale karavana jede dál

15.08.2024 20:07 | Monitoring

ODS v čele s ministryní Černochovou hlásá do světa, že česká armáda přezbrojuje.

Joch (SOCDEM): Psi štěkají, ale karavana jede dál
Foto: ČSSD
Popisek: Miroslav Joch (ČSSD)

Vláda podepsala smlouvu s Američany na letouny F-35 za miliardy, které platíme teď a letadla uvidíme za deset let, možná. Od Švédů koupíme 145 obrněných vozidel pěchoty za 6 miliard. Od Němců koupíme tanky za další miliardy. A od zbrojaře Strnada nové vojenské Tatry – dejme tomu, tady aspoň neroztáčíme kola cizího průmyslu, ale snad toho našeho.

Paní ministryně obrany se nedávno pochlubila, že už uzavřela kontrakty za půl bilionu korun – to je 500 miliard! Pro srovnání, náklady na starobní důchody stojí stát ročně 90 až 100 miliard. Paní ministryně Černochová z ODS utratila za novou výzbroj už pět ročních rozpočtů na starobní důchody, kdy vláda současně tvrdí, jak na valorizaci penzí už nezbývá a předčasné odchody do penzí je třeba přiškrtit. Protože na to stát nemá.

Rozumím, že musí armáda přezbrojit a že musí plnit závazky vůči NATO. Jen nerozumím, proč například kupujeme pro armádu pětkrát předražené kulomety za 1,5 miliardy od českobudějovické firmy, a když na to média poukáží, aktéra toho byznysu ještě na obraně povýší (více ZDE). Zřejmě v duchu hesla: Psi štěkají a karavana jde dál.

Hranice mezi zodpovědným zajištěním naší obranyschopnosti a válečnými choutkami, kořeněnými mámením byznysu, bez ohledu na situaci v zemi a názory občanů, je velmi tenká. Nezájem o službu v armádě nastavuje paní ministryni zrcadlo.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Článek byl převzat z Profilu Ing. Miroslav Joch, MBA

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

svoboda slova

Dobrý den, jak si podle vás v otázce svobody slova vede tato vláda? Není horší než nějaký cenzor na sociálních sítích? Otázkou taky je, zda to tak není všude, nebo myslíte, že FB zavádí cenzuru na vlastní popud?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chaloupecký (SPD): Podpora mladých lidí a mladých rodin

10:21 Chaloupecký (SPD): Podpora mladých lidí a mladých rodin

Volební koalice SPD, Trikolora a PRO myslí také na mladé lidi a mladé rodiny s dětmi. Pojďme si nyní…