Joch (SOCDEM): Psi štěkají, ale karavana jede dál

15.08.2024 20:07 | Monitoring

ODS v čele s ministryní Černochovou hlásá do světa, že česká armáda přezbrojuje.

Joch (SOCDEM): Psi štěkají, ale karavana jede dál
Foto: ČSSD
Popisek: Miroslav Joch (ČSSD)

Vláda podepsala smlouvu s Američany na letouny F-35 za miliardy, které platíme teď a letadla uvidíme za deset let, možná. Od Švédů koupíme 145 obrněných vozidel pěchoty za 6 miliard. Od Němců koupíme tanky za další miliardy. A od zbrojaře Strnada nové vojenské Tatry – dejme tomu, tady aspoň neroztáčíme kola cizího průmyslu, ale snad toho našeho.

Paní ministryně obrany se nedávno pochlubila, že už uzavřela kontrakty za půl bilionu korun – to je 500 miliard! Pro srovnání, náklady na starobní důchody stojí stát ročně 90 až 100 miliard. Paní ministryně Černochová z ODS utratila za novou výzbroj už pět ročních rozpočtů na starobní důchody, kdy vláda současně tvrdí, jak na valorizaci penzí už nezbývá a předčasné odchody do penzí je třeba přiškrtit. Protože na to stát nemá.

Rozumím, že musí armáda přezbrojit a že musí plnit závazky vůči NATO. Jen nerozumím, proč například kupujeme pro armádu pětkrát předražené kulomety za 1,5 miliardy od českobudějovické firmy, a když na to média poukáží, aktéra toho byznysu ještě na obraně povýší (více ZDE). Zřejmě v duchu hesla: Psi štěkají a karavana jde dál.

Hranice mezi zodpovědným zajištěním naší obranyschopnosti a válečnými choutkami, kořeněnými mámením byznysu, bez ohledu na situaci v zemi a názory občanů, je velmi tenká. Nezájem o službu v armádě nastavuje paní ministryni zrcadlo.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Článek byl převzat z Profilu Ing. Miroslav Joch, MBA

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ivana Váňová, MBA byl položen dotaz

Pomoc

Nemám nic proti pomoci uprchlíkům, ale proč se od vaší vláda nedostává pomoci i občanům ČR, kteří čím dál více upadají do chudoby a mají problém přežít, i když pracují? Přijde mi, že z nás děláte jen nějaké zrůdy, co nechtějí pomoc uprchlíkům nebo jim ji závidí, ale co když je problém v tom, že spou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pošarová (SPD): Fialova vláda sebrala krajům a obcím peníze, ty teď chybí

16:06 Pošarová (SPD): Fialova vláda sebrala krajům a obcím peníze, ty teď chybí

Vláda chtěla znovu sebrat peníze obcím! Ještě, že se to (zatím) nestalo, protože v tom případě by m…