Kobza (SPD): Máme společný cíl a společného nepřítele

04.09.2022 11:41 | Ze sítí

Prohlášení, zveřejněné na facebookovém profilu, které přečetla na sobotní demonstraci na Václavském náměstí v Praze Zuzana Majerová.

Kobza (SPD): Máme společný cíl a společného nepřítele
Foto: archiv
Popisek: Jiří Kobza

Vážení přátelé, vlastenci a disidenti,

v poslední chvíli se objevily okolnosti, které mi znemožnily, ale byl jsem tam, mezi vámi.

Máme společný cíl a společného nepřítele.

Co provedeme nepříteli? I když si mnozí myslí, jak je demokracie slabá, není to úplně pravda a zrovna v této době nám nabízí hodně ostré zuby, kterými jsou volby, které jsou zde v Praze hned troje.

Anketa

Zaslouží si Michail Sergejevič Gorbačov naši úctu?

59%
36%
hlasovalo: 16805 lidí

Já vás ujišťuji, že zrovna v tento moment se vedení stran pětikoalice a senátu potí hrůzou z těchto voleb a z možnosti, že by všichni zodpovědní občané přišli volit.

Když dokážeme dostat naše kandidáty na městské radnice a zejména pražský magistrát, který tolik utrpěl pirátským řáděním, bude to veliké vítězství. Může konečně po pirátském chaosu v Praze nastat pořádek. Budou narušeny zavedené penězovody a obchodní vazby a uvidíme, kdo bude mít finanční problémy…

To je ale nic proti tomu, jak se třesou hrůzou z voleb v senátu. Pokud se totiž podaří vyměnit třetinu senátu (27 senátorů), rozbouráme tím mocenský monopol, který v senátu drží pětikoalice. To se dosud nestalo.

Víte, že to už je půl cesty ke zrušení senátu? Když za dva roky vyměníme další 1/3 senátu, je potřebných 54 hlasů ke zrušení senátu pohromadě. Klíčem k senátním volbám je účast voličů v druhém kole. Když je nízká, vypadá senát tak, jak vypadá.

Využijme demokracii, když máme tak nádhernou příležitost pokousat našeho nepřítele a přiblížit se k našemu společnému cíli, ke svobodné, samostatné a soběstačné republice!

Ať žije naše vlast, pro naše děti a naše potomky!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Ministerstva mají být nejvyšší úřady státní správy, ne pašalíky

20:01 Okamura (SPD): Ministerstva mají být nejvyšší úřady státní správy, ne pašalíky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rezignaci ministryně Langšádlové.