Krumer (SPD): Drahé energie a pohonné hmoty, likvidují náš průmysl a zemědělství

06.10.2024 18:12 | Monitoring

Kde především hledat současné problémy. V nedostatku levné elektřiny a pohonných hmot, ve špatném hospodaření s půdou, a k tomu ještě přišly záplavy. Na rozdíl před rokem 1990, tak po tomto datu vlády v opatřeních proti záplavám téměř nic neudělaly.

Krumer (SPD): Drahé energie a pohonné hmoty, likvidují náš průmysl a zemědělství
Foto: archiv politika
Popisek: Vladislav Krumer

 Kde především hledat problémy v záplavách, a nedostatku levné elektřiny a pohonných hmot.

Jestli si někdo myslí že lidé na zemi ovlivňují počasí, tak je naivní. U nás v zimě je zima, a v létě teplo. A na podzim a na jaře, se počasí připravuje na další roční období. EU se může třeba stavět na hlavu, ale neporučí větru ani dešti. A stejné je to i s počasím na všech kontinentech, a občas se objevují i extrémy. Taková je příroda na zemi už tisí a člověk ani EU, větru a dešti neporučí.

Také Emisní povolenky jsou nesmysl. Je to zrada na občanech, a jejich okrádání, zbídačování, a nesmyslné naplňování rozpočtu EU, aby si pár těch co nám v bruselské EU škodí, mohlo žít dobře, a posílat peníze na války a svoje často hloupé výmysly. Buď mají zadání, anebo jsou tak škoděním státům nemocní.
K tomu si ještě přidala Fialova vláda Český Green deal, který opět výrazně zdraží bydlení, energie, pohonné hmoty, cestovné, výrobu a zemědělství. Vlastně všechno, co potřebuje dopravu. Jenom proto aby zakryly svoje zbytečné výdaje, krádeže typu Dozimetr ve kterých jedou i politici, zvyšování počtu zbytečných úřadů a úředníků, aby dostaly politici trafiky, i když nejsou odborníci. Stálé nákupy vojenského materiálu a techniky pro Ukrajinu, garance za úvěry Ukrajiny, která dluhy nesplácí, předražené a pro nás zbytečné stíhačky F 35 z USA, obrněná vozidla z Německa, výdaje na mise a válčení proti Rusku, a další rozkrádání státního rozpočtu.

Ještě k těm povodním. Ty byly, jsou, a budou. Je hloupostí těch, kteří začali stavět v záplavových oblastech a v tom pokračují. Ale když už se tak stalo, tak se musí pojmenovat skutečné příčiny, a ne si vymýšlet, a prezentovat přání, které je otcem myšlenky. Vlády od roku 1990 jenom ničí, a nic pro lidi netvoří. Na devadesát přehrad a dalších staveb proti povodním a zadržování vody bylo postaveno před rokem 1989. A teď nic. Na Jesenicku dvacet let jsou projekty, ale jenom se okolo toho mudruje. Stejně tak byly ve spolupráci s SSSR postaveny atomové elektrárny, fungují dosud, a napřed SSSR, a nyní Rusko, nám do nich dodává kvalitní a levné palivové týče. Taky jsme vybudovali uhelné a plynové elektrárny, a z SSSR jsme dostávaly potrubím spolehlivě levné dodávky plynu, i dodávky nafty. Likvidační politikou EU a našich vlád včetně jejich zahraniční politiky a sankcemi na Rusko, se postupně dostáváme s naším průmyslem a zemědělstvím drahými energiemi a pohonnými hmotami na dno, a v našem státě už nám téměř nic nepatří. Zbylé firmy, naše tradiční i ty v zahraničním vlastnictví, krachují. Dorazil to ministr pro místní rozvoj Bartoš nezvládnutým elektronickým stavebním řízením, a tím i miliardovými škodami. To vše způsobuje v naší zemi miliardové ztráty, a vláda se to snaží zamlžovat zvyšováním schodku státního dluhu zneužitím utrpení lidí, a ztrát na majetku povodněmi.

Pořád se uvádějí důvody povodní na to, že jsou způsobeny automobily, dopravou, topením uhlím, a výrobou, činností člověka. Ale na to, co je skutečnou příčinou se vůbec neupozorňuje, stejně tak, jako se u vymyšlených důvodů „zapomíná“ na války, zbrojení, střílení, vojenská cvičení a především armády USA, která má přes stovku vojenských základen po celém světě a přesuny jejich vojsk, po zemi vzduchem a na moři, rakety, vojenská cvičení a armádní techniku. Taky se „zapomíná“ na sabotáž a zničení již hotového plynovodu Nord Stream II, po dně moře z Ruska do Německa. transport plynu a zboží především z USA přes oceány. To podnebí a záplavám nevadí, když je to v zájmu a pro kšefty USA. Tak proč EU v Bruselu vadí život lidí, a jejich potřeby pro slušný a mírový život?

Velkou a hlavní příčinou povodní a záplav je zabetonování zemědělské půdy, lesní půdy a luk, které už zmizelo na šedesát procent. Nadnárodní zahraniční firmy je zabetonovaly výstavbou na nich supermarketů, skladů, fabrik, montoven, kanceláří, a dalších, někdy i podezřelými změnami v územních plánech, a to zabraňuje i vsakování vody. Taky zabírání zemědělské a jiné půdy a luk bez možností hluboké orby, a hospodaření na ní. K tomu si k nám přivážejí a zvou migranty, a bydlení, lékařskou péči a další nechají na našem rozpočtu, a na samosprávy jednotlivých měst a obcí. Ty ale k takovému řešení nemají ani prostředky, a v některých záležitostech ani kompetence. Podrobně znám situaci v Tachově, kde jsem na městském úřadu působil patnáct let, převážně jako vedoucí odboru rozvoje. Taky je chyba vedle fotovoltaických polí ve vystavěnými vrtulemi na zemědělské půdě, i Green deal. Bezzásahové zóny a ignorace napadení stromů v našich lesích kůrovcem které se nechá, a řeší se až vykácením celých ploch lesů, je velkým a neřešeným problémem. Vzniknou tak holiny, a ty taky mají svůj podíl. Tam prudké deště způsobují erozi půdy, a u vzniklých ploch bez stromů, stejně jako tu těch zabetonovaných je horší vsakování vody do země, a ta se hrne do potoků a řek. V lesích se v podstatě nehospodaří, ale pro kšefty majitelů se drancují, a dřevo se převážně vyváží do zahraničí. To všechno se musí změnit.

Včetně energií, struktury ČEZ, přehodnocení odesílání naší elektrické energie na burzu do Lipska, a další kroky k našemu průmyslu a likvidaci firem, které padají do úpadku a krachují, a je nezbytné řešit i další oblasti, které způsobují problémy, a zdražují život i našim občanům a to i zákonnými opatřeními.

Neměla vláda dovolit, aby byla v tichosti oddělena přenosovou soustavu od ČEZ, která je prodělečná a zvyšuje tak náklady na elektřinu. Jenom chtěli zájmově pro akcionáře zvýšit cenu akcií za elektřinu kterou posíláme na burzu do Lipska, a odtud tu naší vyrobenou elektřinu zpět kupujeme několikrát předraženou. Ale akcionáři si tak přijdou na své. K tomu se pro spotřebitele ještě připočtou náklady za rozvodnou soustavu, další emisní povolenky, a cena se tak opět navýší. Teď ještě velké finance spotřebují škody po záplavách, a poničené rozvodné sítě. Cesta je vykoupit akcionáře ČEZ, neposílat na burzu všechnu elektřinu které vyrábíme o třetinu vice než spotřebujeme, ale jenom tu třetinu přebytečné. Taky vrátit k ČEZ, přenosovou soustavu, ze zisků ČEZ platit i distribuci. Elektřinu kterou pro naše občany a náš průmysl potřebujeme, poskytnout za zastropovanou, slušnou a reálnou cenu. A na příkazy úředníků z Bruselu nereagovat. Ty chtějí všechno rušit, taky jaderné, uhelné i plynové elektrárny, a výsledek těchto nesmyslů se už projevuje nejenom u nás, ale i na hospodářství v Německu, na které je to naše převážně napojené. Je to náš stát a naši občané, a pro ty musí vláda pracovat, občané si jí zvolili. Na to ale musíme mít jinou vládu, a ne tu pěti čtyř koaliční a servilní k likvidačním příkazům z Bruselu. A to rychle, moc času už nezbývá.

Článek byl převzat z Profilu PaedDr. Vladislav Krumer

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 6 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Od 1. ledna 2025 dojde k dalšímu zdražení všech typů dálničních známek

22:14 Okamura (SPD): Od 1. ledna 2025 dojde k dalšímu zdražení všech typů dálničních známek

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zdražení dálničních známek.