Chválím podporu farmářským trhům, regionálním výrobkům i školám zaměřeným na gastronomii. Školy produkují šikovné kuchaře. Otázka je, proč jich je nedostatek v našich restauracích a úroveň gastronomie v regionu klesá. Turistovi, který pobíhá po památkách či po krajině, vyhládne a chce se dobře najíst a napít. Možná by kraj mohl oceňovat a propagovat ty restaurace, které dělají čest české kuchyni a nabízí regionální produkty. Svého času jsme v Kadani udělovali „Řád zlaté vařečky“ té restauraci, která měla za uplynulý rok nejlepší hodnocení v anketě návštěvníků i odborníků na gastronomii. Součástí ceny byla i propagace v regionálním tisku, televizi, veletrzích, webu města.
Rovněž bych doporučoval rozvinout a podpořit činnost školního statku Jezerka u Kadaně, který má nejlepší dispozice k tomu, aby vyučil mladé zemědělce k praxi dobrého hospodáře. Pak se nemusíme bát o budoucnost naší gastronomie a další regionální produkty budou vznikat.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV