Laudát (KAN): Co blbost znamená? - Louka zelená

10.10.2024 18:09 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k digitalizaci stavebního řízení

Laudát (KAN): Co blbost znamená? - Louka zelená
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

"Hluboce se omlouvám," kál se Jurečka před úřednicí. "Digitalizace možná začne od nuly." Současné fiasko digitalizace stavebního zákona má jeden nesporný přínos. Po týdnech trápení snad už i média pochopila, že nejde o ryze politický, ale zejména reálně technický problém zpackaného projektu (viz status 22. 8. "Nevěděli nic, tak šli do České televize". 27. 8. "Funguje, nefunguje, kecy jsou zbytečné" a poslední status 26. 9. "Vážení, už ani nestíhám sledovat všechno politické dění").

Anketa

Jakou měsíční apanáž by měla dostávat manželka prezidenta České republiky?

97%
0%
hlasovalo: 8960 lidí

Takže, vláda se několikrát zabývala problémy se stavebním zákonem a jeho digitalizací, ale teprve nyní přicházejí se zjištěním, že situace je mnohem horší, než se čekalo. Přitom stačilo, aby se alespoň jeden z 200 poslanců, 81 senátora, stovek jejich poradců, stovek "expertů" na ministerstvech podívalo na jedno ze školení MMR (třeba on line), a pokud by skutečně byli při smyslech, tak by po jednodenním kurzu pochopili, že pirát Bartoš se zbláznil. Nikdo to však zjevně neudělal.

A ptal bych se dál. Jak je možné, že v zákonu, který připomínkovala ministerstva, Hospodářská komora a kdekdo další, jsou chyby? To je přesně vidět hloubku šlendriánu, který v této zemi panuje. Jurečka pochopil, že se asi musí začít na zelené louce. Nechápu, proč premiér nezasáhl mnohem dříve.

Bartoš svojí neschopností dal stávající vládě mat se vším všudy. Dredy jsou možná sexy pro politické divadlo, ale jen do té doby, než se kdekoli vypravíte na stavební úřad. Tohle platí i pro další resorty, projekty v celém veřejném sektoru.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Nálepkování + Ukrajina

To jste si všiml až teď, že vláda nálepkuje a uráží všechny, kdo se vysloví proti její politice a dělá vše, aby potlačila možnost, aby lidé mohli vyjádřit své názory, které se vládě nehodí a nelíbí? A k té Ukrajině. Upřímně je mi ji líto. Tak dlouho bojuje, spousta lidí zemřelo a výsledek je, že by ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 8 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Hejtmanka Mračková Vildumetzová: Čím asi ten ministr Marian Jurečka přemýšlí?

20:07 Hejtmanka Mračková Vildumetzová: Čím asi ten ministr Marian Jurečka přemýšlí?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zvýšení platů politiků a příjmu první dámy