Levice a Sociální demokracie ukončily předvolební spolupráci

25.12.2023 10:21 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke konci vyjednávané spolupráce se SOCDEM.

Levice a Sociální demokracie ukončily předvolební spolupráci
Foto: levice.org
Popisek: Levice

Levice, ve snaze o spolupráci levicových sil ve volbách do EP, vedla od konce června jednání s SocDem o společné kandidátce (na níž se měl účastnit také další partner). Po několika měsíčním jednání (kdy již probíhalo vzájemné představení souboru kandidátů z oboru stran, a kdy se podařilo vyřešit řadu připomínek ze strany SocDem), nám nyní vedení SocDem oznámilo, že od jednání odstupuje a na svou kandidátku nás neumístí – oficiálním důvodem je fakt, že jako reprezentanti členské strany Evropské levice se naši kandidáti odmítli zavázat ke vstupu do politické skupiny S&D, protože by tím kandidovali proti ostatním stranám EL. O příslušnosti naší strany k EL přitom vedení SocDem vědělo od samého začátku jednání.

Za těchto okolností nám nezbývá, než předvolební spolupráci ukončit a připravit se na volby samostatně nebo s jinými partnery. Odpovědnost za toto tříštění levicových sil padá plně na vedení SocDem. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Odvolání Ivana Bartoše je chucpe

23:08 Davis (Zelení): Odvolání Ivana Bartoše je chucpe

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na odvolání vicepremiéra Bartoše