Liška (STAN): Chtít do Senátu je správné, podporu od starostů a starostek mám

27.08.2024 9:15 | Monitoring

Naše senátní zastoupení nebylo tak silné a přínosné, jak by náš region potřeboval, a rád bych byl užitečným lobbistou a zastáncem lidí i subjektů vůči státním orgánům – cítím se užitečný jako zastánce, koordinátor i vyjednavač.

Liška (STAN): Chtít do Senátu je správné, podporu od starostů a starostek mám
Foto: STAN
Popisek: Petr Liška

V obvodu č. 29 kandiduji, protože v něm od narození žiji, jsem s ním srdcem a mentálně spojen a už několik desetiletí na pozici starosty obce jsem vždy pracoval na projektech a rozvoji území, které přesahovaly hranice obce. Vždy jsem usiloval o spolupráci obcí v regionu a tomu jsem také pomáhal spojováním sil jednotlivých subjektů na různých úrovních.

Region znám a mám za to, že i region už vnímá moji práci a úsilí, byť jsem původem starostou malé obce, a také už ví co ode mě může očekávat. O tom, že to tak může být, mě přesvědčuje podpora řady starostů a jiných osobností z regionu, které se mi postupně dostává od oznámení kandidatury.

Jaký je náš region? Region těží ze své blízkosti k Praze a dopravní dostupnosti, na druhou stranu to přináší i rizika z nekontrolovaného a neregulovaného rozvoje, který nás může potkat jako prstenec kolem Prahy. Zkušenost s přípravou VRT ukazuje, že je potřeba prohloubit a rozšířit spolupráci obcí, aby byla vytvořena protiváha negativ, která mohou takové a jiné projekty přinést.

Jsme územím venkovským a jako takový nás ohrožují snahy např. slučovat obce, takže je mým cílem podporovat aktivity spolupráce obcí a ochrana proti slučování. Rizikem je také vysávání vzdělaných lidí směrem k centru, kde je cestou tlačit centrální orgány k pobídkám pro kvalitní zaměstnavatele do Ústeckého regionu jako celku a důsledná kohezní politika státu. Nakonec nevyužívání potenciálu našeho území např. v oblasti vodní dopravy, jako alternativy přetížených silnic a železnic, a k tomu podporovat smysluplné aktivity, které tento potenciál rozšiřují.

Z posledních několika období mám pocit, že naše senátní zastoupení nebylo tak silné a přínosné, jak by náš region potřeboval, a rád bych byl užitečným lobbistou a zastáncem lidí i subjektů vůči státním orgánům. Cítím se užitečný jako zastánce, koordinátor, komunikátor nebo vyjednavač, o což jsem se snažil i jako poslanec, např. v případě vyjednání změn stanovení aktivních zón záplavových území na Labi, které ohrožovaly značné území regionu, a bylo potřeba najít řešení, což se mi myslím dlouhodobou spoluprací s MŽP a MZE podařilo.

Budu-li zvolen, pak jsem připraven dosloužit své už šesté volební období na pozici starosty obce Malé Žernoseky a za ten rok rozhodnout o dalším řešení situace. Nebudu nyní nic předjímat.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Článek byl převzat z Profilu Ing. Petr Liška

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Pane senátore ještě k dotazu "Bydlení"

V začátku odpovědi jste uvedl: " Asi jediný způsob, jak pomoci stavět cenově dostupné bydlení, je významně je dotovat ze státních prostředků." Nemyslíte, že města, obce, bezhlavě a bez nějakých výhledů do budoucnosti rozprodaly z politických důvodů (aby se tehdejší konšelé zalíbili) mnohdy pod cenou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Další zbytečný člověk,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusedeep purple , 27.08.2024 9:59:28
kterému se nechce makat. Otázkou je, zda vůbec něco umí, když leze do politiky.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Ministr Baxa: V systému filmových pobídek zvyšujeme množství peněz

20:07 Ministr Baxa: V systému filmových pobídek zvyšujeme množství peněz

Projev na 112. schůzi Poslanecké sněmovny 13. září 2024 k zákonu o audiovizi