Lukl (STAN): Dotační program na podporu karavanových stání už má konkrétní obrysy

11.11.2021 10:06 | Tisková zpráva

Obliba přenocování v obytných vozech či karavanech v poslední době výrazně stoupá především v důsledku šíření covidu. Krajští radní schválili na svém zasedání ve středu 10. 11. 2021 vyhlášení dotačního programu Dotační program „Rozvoj turistické infrastruktury Jihomoravského kraje – Karavanové stání“, pro který vyčlenili částku 2,5 milionu korun. Žádosti lze začít podávat od 13. 12. 2021. do 27. 12. 2021.

Lukl (STAN): Dotační program na podporu karavanových stání už má konkrétní obrysy
Foto: archiv FL
Popisek: Mgr. František Lukl, MPA

Dotaci mohou podnikatelské subjekty z oblasti cestovního ruchu, obce, spolky nebo církevně právnické osoby použít na vznik karavanového stání pro obytné automobily a obytné přívěsy, včetně souvisejících terénních úprav. Minimální prostor pro jedno stání je 8 x 5 m. Servisní technologie karavanového stání zahrnuje výlevku chemických WC a šedé vody, elektrickou přípojku, vodovodní přípojku, sociální zařízení a další vybavovací prvky (značení, platební automat, kamerový systém nebo oplocení).

„Caravaning nabízí větší flexibilitu a svobodu na cestách a soběstačnost. Tito návštěvníci se zpravidla nezdržují dlouho na jednom území a jsou více aktivní, co se týká návštěvy atraktivních míst. Také většinou nevyhledávají kempy, ale upřednostňují karavanové stání, Je důležité jim nabídnout stání, kde je možné bezpečně zaparkovat a zejména provést servis. Chceme, aby se náš kraj zařadil mezi vyhledávané lokality a turisté, i ti zahraniční, se k nám rádi vraceli,“ uvedl hejtmanův náměstek pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch František Lukl.

Minimální výše podpory z dotačního programu je stanovena na 50 tisíc korun, maximální na 250 tisíc korun. Minimální výše spoluúčasti příjemce je 50 % uznatelných výdajů projektu. V případě, že bude projekt podpořen i z Národního programu podpory Cestovního ruchu je minimální výše spoluúčasti příjemce 25 % uznatelných výdajů projektu (25 % dotace JMK, 50 % Národní program podpory CR).

Více podrobností o dotačním titulu bude ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): My že podněcujeme protiukrajinské nálady? Tím, že chceme mír?

6:16 Mašek (ANO): My že podněcujeme protiukrajinské nálady? Tím, že chceme mír?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům prezidenta Pavla.