Mašek (ANO): Jednání s ODS ztroskotala především kvůli osobním ambicím senátora Červíčka

11.10.2024 12:12 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k sestavení koalice v Královéhradeckém kraji

Mašek (ANO): Jednání s ODS ztroskotala především kvůli osobním ambicím senátora Červíčka
Foto: FB J. Maška
Popisek: Jiří Mašek, lékař a poslanec hnutí ANO

Po úspěšných jednáních jsme v Královéhradeckém kraji sestavili koalici, která je připravena zajistit silné a stabilní vedení regionu. Koalici tvoří hnutí ANO, Hlas samospráv, SPD, Trikolora, strana PRO a Svobodní. Naším společným cílem je nejen řízení kraje, ale také zlepšit jeho fungování v klíčových oblastech jako je doprava, zdravotnictví, sociální oblast a další.

Anketa

Jakou měsíční apanáž by měla dostávat manželka prezidenta České republiky?

97%
0%
hlasovalo: 10507 lidí

Během jednání jsme se setkali s různými přístupy od ostatních politických subjektů. Například hnutí STAN, TOP 09 či HDK s námi vůbec nejednaly, a naopak se snažily dohodnout se všemi ostatními stranami, dokonce i s těmi, se kterými běžně nespolupracuje, jen aby nás mohli obejít. Co se týče ODS, domnívám se, že jednání ztroskotala především kvůli osobním ambicím senátora Červíčka.

V rámci nově sestavené rady jsem byl pověřen řízením oblasti zdravotnictví. Tato oblast vyžaduje naši plnou pozornost, protože je nutné dokončit řadu investic, které již probíhají, a připravit se na zásadní jednání se zdravotními pojišťovnami, stabilizaci personálu zdravotnických zařízení a mnoho dalších problémů. Plány jsou ambiciózní a vyžadují důsledné kroky k jejich realizaci.

Jednou z klíčových priorit je také digitalizace zdravotnictví v kraji. Je nezbytné tento systém dotáhnout, protože stávající stav ještě neodpovídá našim představám o moderním a efektivním zdravotnictví jak z pohledu komunikace mezi zdravotnickými zařízeními, tak z pohledu přínosu pro pacienty a jejich orientaci i a pohyb v systému poskytování zdravotní péče.

Před námi je spousta práce, ale jsme odhodláni se s výzvami poprat a přispět k tomu, aby náš kraj byl místem, kde se lidé cítí spokojeně a bezpečně. Jsme otevřeni ke komunikaci a s vašimi podněty budeme pracovat. Tak nám dejte trochu času a držte palce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Vláda vyplácí stamiliardy na Ukrajince

To tvrdí SPD včetně vás. Zajímalo by mě, zda lze přesně někde dohledat, kolik a za co vláda peníze Ukrajincům vyplácí? A chápu to dobře, že vy byste Ukrajincům nedali vůbec nic? A poskytly byste jim vůbec azyl? A jestli ano, tak jak by to fungovalo v praxi? Protože když by nedostali žádnou finanční ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Senátorka Kovářová: Internetové vysílání není upraveno zákonem

16:21 Senátorka Kovářová: Internetové vysílání není upraveno zákonem

Vystoupení v Senátu ke zprávě o hospodaření České televize, publikované na svém veřejném facebookové…