Ministr Bartoš: Na prioritách jsme se s panem premiérem shodli. Makáme dál!

24.09.2024 16:21 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dnešnímu jednání s premiérem Petrem Fialou

Ministr Bartoš: Na prioritách jsme se s panem premiérem shodli. Makáme dál!
Foto: ČT24
Popisek: Předseda Pirátské strany Ivan Bartoš v pořadu Interview ČT24

Piráty jsem spoluzakládal před patnácti lety. Vyrostli jsme díky tomu, že jsme zlepšovali život lidem a tlačili Česko dopředu. Před třemi lety jsme pomohli odstavit od moci oligarchu a vymést komunisty. I za cenu vlastních ztrát, protože to bylo pro naši zemi správné.

Od té doby jsme byli spolehlivý a konstruktivní partner. Díky tomu jsme prosadili spoustu zlepšení. Ať už jde třeba o vyšší rodičák o 50 tisíc korun, flexibilní úvazky pro rodiče, stopku na zneužívání dotací i médií nejvyššími politiky a 7 dalších protikorupčních zákonů, antibyrokratické balíčky i narovnání páteře zahraniční politice.

Anketa

Kdo je budoucností ODS?

hlasovalo: 5039 lidí

Krajské volby ale ukázaly, že to nestačí. Dostali jsme od voličů pořádnou facku, z čehož jsem vyvodil odpovědnost. Políček ale dostala i koalice jako celek. Pokud pořádně nezabereme, za rok ovládne zemi znovu oligarcha, komunisté a extremisté. Tak to je.

Proto jsem dnes jednal s panem premiérem o prioritách, které prostě musíme jako vláda voličům dodat. Jsou totiž klíčové nejen pro Piráty, ale hlavně se k nim vládní koalice zavázala a jsou důležité pro naše občany.

Šlo například o další kroky k dostupnému bydlení včetně rychlého schválení zákona o podpoře bydlení, omezení bizarního dotování oligarchů na úkor lidí, snížení nákladů domácností, modernizaci Česka a dotáhnutí digitalizace.

Jen konkrétními výsledky totiž lidem dokážeme, že lepší život přinášejí zodpovědní politici a ne populistické sliby. Na tom, i na výše zmíněných prioritách, jsme se s panem premiérem shodli. Makáme dál!

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV



Diskuse obsahuje 3 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Požadujeme okamžitou rezignaci Ivana Bartoše

18:09 Fiala (SPD): Požadujeme okamžitou rezignaci Ivana Bartoše

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na škody, způsobené digitalizací stavebního řízení v ge…