Ministr Bartoš: O čem je digitalizace stavebního řízení

02.08.2024 14:07 | Monitoring

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na kritiku nefunkčnosti nového systému stavebního řízení

Ministr Bartoš: O čem je digitalizace stavebního řízení
Foto: ČT24
Popisek: Předseda Pirátské strany Ivan Bartoš v pořadu Interview ČT24

Různé agendové systémy, které dosud používaly stavební úřady, jsou aplikace, běžící přímo na počítačích, pro maximálně pár desítek lidí, šité na míru konkrétnímu úřadu. V takovém případě není tak složité napojit je na místní spisovou službu, ekonomický systém a podobně. Tyto aplikace se zlepšovaly a upravovaly skoro třicet let, na začátku ani náhodou nebyly perfektní.

Ministerstvo pro místní rozvoj s dodavateli nasazuje a rozvíjí nový moderní systém pro 1400 úřadů, do kterého se zapojují tisíce uživatelů současně a sahají po jedněch datech. Po schválení novely stavebního zákona se během půl roku provedla změna architektury – kompletní analýza, vývoj, test a start. Součástí je i portál pro podání žádosti a sledování toho, jak prochází schvalováním a povolením.

Je to univerzální řešení pro práci se sdílenými daty. Naším cílem je maximální uživatelský komfort těch, kteří staví a podávají žádosti přes online portál, tak těch, kteří na straně úřadů se žádostmi pracují. Hned toho bohužel nedosáhneme, ale každý den se k tomu přibližujeme. Systém digitálního stavebního řízení pravidelně podle plánu vylepšujeme a zároveň běží úpravy v reakci na zpětnou vazbu od uživatelů. (více ZDE)

Chtěl bych se omluvit za problémy, které náběh působí na kterékoliv straně, a uznávám, že čas na zorientování se v systému byl pro úředníky i vzhledem k možnostem velmi krátký. I podle zpětné vazby teď navazujeme další sérií školení a webinářů.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Trump slíbil, že v případě své výhry zruší protiruské sankce

8:02 Rajchl (PRO): Trump slíbil, že v případě své výhry zruší protiruské sankce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k sankcím proti Rusku.