Ministr Bartoš: Uspořádali jsme setkání s knihovníky. K digitální gramotnosti

20.08.2024 19:06 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k učení veřejnosti digitální gramotnosti.

Ministr Bartoš: Uspořádali jsme setkání s knihovníky. K digitální gramotnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Pirátů a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš odvolil ve volbách do Evropského parlamentu

V Městská knihovna v Praze jsme dnes uspořádali setkání s knihovníky a tiskovou konferenci, kde jsme představili nové kurzy, ve kterých chceme zvýšit digitální dovednosti široké veřejnosti.

Ty má u nás v současnosti téměř 70 % obyvatel. Velká část občanů už se státem online komunikuje, u mnoha ale stále přetrvávají obavy. Důvodem může být neznalost těchto služeb, absence digitálních dovedností či prostě obavy, že něco pokazí.

Česká síť knihoven je nejhustší na světě a na mnoha místech jsou knihovny centrem dění. V době rychlého rozvoje technologií se návštěvníci často obracejí na knihovníky s otázkami o používání počítačů, digitálních služeb či internetu a naším společným cílem je pomoci každému, kdo má zájem držet krok s rychle se měnícím digitálním světem. Nové kurzy se proto podrobně věnují například procesu přihlášení a získání Identity občana, způsobu založení a používání datových schránek nebo používání Portálu občana včetně jeho nové aplikace.

Ke knihovnám mám i já sám velmi blízký vztah, protože jsem absolventem studia knihovnictví. Rád bych proto upřímně poděkoval všem knihovníkům, kteří jsou v tomto směru aktivní a věnují svůj čas i energii tomu, aby z knihoven udělali živou součást místních komunit.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Odchod do důchod

Připouštíte, že je dost asociální, když chce vláda navyšovat věk odchodu věku do důchodu? Jelikož má vláda většinu, tak si to určitě prosadí, zajímá mě, zda to projde i přes senát? Tam má sice tato koalice také většinu, ale třeba je víc takových jako vy, co je proti? Nebo jste proti a přesto budete ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Premiér Fico obviňuje svět z ignorování ukrajinských „nacistických jednotek“

11:17 David (SPD): Premiér Fico obviňuje svět z ignorování ukrajinských „nacistických jednotek“

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke kritice západní podpory Kyjeva proti Moskvě sloven…