Ministr Jurečka: Necháme rodiče vybrat si, zda a jak chtějí skloubit rodinu s prací

06.08.2024 22:41 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rodině a práci.

Ministr Jurečka: Necháme rodiče vybrat si, zda a jak chtějí skloubit rodinu s prací
Foto: Interview ČT24
Popisek: Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka

Vyjdeme rodičům vstříc. Často se setkávají s tím, že si chtějí udržet kontakt s profesí i během rodičovské dovolené. V některých oborech je to přímo nutné. V současnosti ale nemohou vykonávat během rodičáku u svého zaměstnavatele svou obvyklou práci, což je nesmyslné omezení. To jim práci znemožňuje, nebo musí pravidla komplikovaně obcházet. Změníme to a necháme rodiče vybrat si, zda a jak oni sami chtějí skloubit rodinu s prací.

Snadnější budou mít rodiče i návrat do zaměstnání, pokud se vrátí do 2 let věku dítěte. Zaměstnavatel jim bude mít povinnost držet místo, ze kterého odešli na rodičovskou dovolenou. Navíc ponecháme i aktuální povinnost zaměstnat rodiče po návratu z rodičovské dovolené až do 3 let věku dítěte na pozici odpovídající pracovní smlouvě.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

zbraně

Dobrý den, nemám zbraň ani se v tom nevyznám, ale dosud jsme myslela, že kdo chce mít zbrojní průkaz, musí složit nějaké psychotesty. Byla jsem tak dost překvapená, když jsem si zde přečetla váš článek, kde píšete, že to tak není. Na druhou stranu, podle mě, když bude chtít někdo, kdo to nemá v hlav...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vanka (ANO): Pojďte volit a vyšlete vzkaz vládě

23:08 Vanka (ANO): Pojďte volit a vyšlete vzkaz vládě

Senátní volby 2024 jsou dokonalým prostředkem k vyjádření vašeho postoje. Nedílnou součástí Senátu Č…