Ministr Kupka: Tak tady jsou úspěchy naší vlády, pane Kolovratníku

21.08.2024 9:03 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k úspěchům vlády Petra Fialy.

Ministr Kupka: Tak tady jsou úspěchy naší vlády, pane Kolovratníku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Kupka

Martin Kolovratník se nechává slyšet, že pouze navazuji na práci a rozpočty předchozí vlády. A prý také ničíme naši zemi. AKORÁT, ŽE VŮBEC!

Samozřejmě, že navazuji na práci svých předchůdců. Bez toho by to prostě nešlo. Stejně tak budou ministři po mně navazovat na projekty a investice, které připravíme. Ale rozhodně nežijeme pouze z toho, co předchozí vláda připravila.

Významně jsme urychlili tempo příprav a navýšili pro ně finanční prostředky. Čísla to dokládají jasně. V roce 2021 jsme na přípravy staveb uvolnili 2,5 miliardy korun, v minulém roce to bylo dvakrát tolik. A zatímco v roce 2022 se zahajovalo 33,7 km nových dálnic, letos je to více než 100 km. Aktuálně tak máme rozestavěných více než 260 kilometrů dálnic a silnic I. třídy.

A k tomu, že ničíme naši zemi? To je jen prachsprostý populistický výkřik pana poslance, kterých tu má mnoho. Ale když jsme u toho, pojďme si připomenout pár faktů.

Posílili jsme energetickou bezpečnost České republiky - získali jsme kapacitu na LNG terminálech v Nizozemí, posunuli jsme tendr na dostavbu JE Dukovany, zbavili jsme se závislosti na dovozu plynu z Ruska...

Přílákali jsme do ČR společnost Onsemi - investice v řádech desítek miliard.

Snižujeme deficit veřejných institucí - v roce 2020, tedy za předchozí vlády, to bylo 5,8 % HDP, letos budeme na 2,3 % HDP. A v příštím roce na 2,1 % HDP.

Digitalizujeme veřejnou správu - Portál dopravy, aplikace eTechničák a další.

Investujeme do bezpečnosti - poprvé jsme dodrželi závazek vůči NATO, a to 2 % HDP na obranné výdaje.

A mohl bych pokračovat. Tak jen příště, až budete chtít psát takové tweety, zkuste se nad nimi trochu zamyslet.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jo,jo, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseoutrata , 21.08.2024 9:30:48
Soudruh Kupka by si měl uvědomit , že buduje dálnice a silnice po předchozí vládě, která to musela i připravit.kdyby to měl soudruh Kupka připravovat podle notiček svazaka Bartoše, tak by neměli v zemi ještě ani hrabnuto.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Na hlasu seniorů záleží

9:03 Prokšanová (KSČM): Na hlasu seniorů záleží

Krátká noticka k nadcházejícím volbám. Senioři, pojďte do toho!