Ministr Síkela: Rozhodnutí vlády investovat do společnosti NET4GAS bylo jednoznačně výhodné

16.08.2024 13:09 | Monitoring

Odpověď MPO deníku Blesk na otázky k státní investici do společnosti NET4GAS, publikovaná na svém veřejném facebookovém profilu

Ministr Síkela: Rozhodnutí vlády investovat do společnosti NET4GAS bylo jednoznačně výhodné
Foto: ČT24
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela

Na Ministerstvo průmyslu a obchodu jsme obdrželi otázky ohledně státní investice do společnosti NET4GAS od deníku Blesk. Majitel tohoto média je znám svým velkým zájmem o koupi této společnosti, což ale jeho deník ve svých článcích, kde nás obviňují z krádeže desítek miliard, otevřeně nepřiznává. Vyzvali ho k tomu přitom i členové správní rady Českého národního výboru Mezinárodního tiskového institutu.

Z obavy, že by deník naše argumenty o výhodnosti této investice v připravovaném článku nemusel férově zohlednit, jsem se rozhodl zveřejnit odpověď MPO v totožném znění:

* V návaznosti na ruskou agresi se výrazně proměnily toky plynu v Evropě. Plynu je méně a protéká jinými trasami, což vede kromě jiného k navyšování poplatků za jeho přepravu pro vnitrostátní zákazníky.

* Ve státech jako Slovensko či Rakousko vzrostly tyto poplatky přibližně třikrát. U nás je sice pokles objemu přepravovaného plynu ještě výraznější než v těchto zemích, nárůst poplatků v Česku byl ale méně výrazný.

* Poplatky za přepravu představují jednu ze složek konečné ceny plynu. Poskytování těchto služeb je regulované, což znamená, že o jejich výši rozhoduje Energetický regulační úřad, který postupuje striktně podle energetického zákona.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ivana Váňová, MBA byl položen dotaz

Pomoc

Nemám nic proti pomoci uprchlíkům, ale proč se od vaší vláda nedostává pomoci i občanům ČR, kteří čím dál více upadají do chudoby a mají problém přežít, i když pracují? Přijde mi, že z nás děláte jen nějaké zrůdy, co nechtějí pomoc uprchlíkům nebo jim ji závidí, ale co když je problém v tom, že spou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

to posoudí po volbách orgány činné v trestním řízení !!!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusecharl , 16.08.2024 13:18:07

|  7 |  0

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Povedlo se! Vyjednali jsme silné ekonomické portfolio v Evropské komisi

22:28 Ministr Jurečka: Povedlo se! Vyjednali jsme silné ekonomické portfolio v Evropské komisi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k k nominaci Jozefa Síkely na post eurokomisaře pro m…