Ministr Válek: Krédo SPD vždy bylo, že co říká Putin, je správné a pravda

03.05.2022 13:02 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k SPD Tomia Okamury.

Ministr Válek: Krédo SPD vždy bylo, že co říká Putin, je správné a pravda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlastimil Válek, místopředseda vlády a ministr zdravotnictví

SPD Tomia Okamury byla vždycky proruskou stranou. Nic se na tom nemění ani dnes. Stále obdivuje Vladimira Putina a vždy si ráda kopne do EU a NATO.

Vzpomínám si na jejich boj ohledně dostavby Dukovan. Hlavním jejich zájmem bylo, aby tendr na dostavbu získal Rosatom. A jejich role ve zpochybňování role Putina ve Vrběticích? To také mluví samo za sebe.

Prostě krédo SPD vždy bylo, že co říká Putin, je správné a pravda. Naopak co říká EU, je špatné a lež. Ruské vraždění a válečné zločiny na Ukrajině ukazují, jak moc se Okamurova SPD mýlila.

A dnes se mýlí znovu. V čem?

No že se zhorší dostupnost zdravotní péče v ČR. Dostupnost a kvalita zdravotní péče se v ČR opravdu nezhoršuje. Naopak je jedna z nejlepší v EU, je velmi sociální a myslí především na děti a seniory.

Z pozice ministra zdravotnictví chci, aby do zdravotní péče šlo co nejvíce peněz z fondu rezerv a prevence. V něm je více než 50 miliard. Ty peníze musí pomoci lidem s celiakií, intolerancí laktózy, dětskou cukrovkou a těm, kteří se starají o hendikepované a zdravotně postižené.

S omezením administrativy to povede nejen k postupnému zlepšování zdravotní péče, ale i zlepšení všech preventivních programů. Zkrátka prevence je základem moderní medicíny. Nic z toho pana Okamury netrápí. Jeho běžný člověk nezajímá. Jeho zajímají pouze ruské rubly.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

zbraně

Dobrý den, nemám zbraň ani se v tom nevyznám, ale dosud jsme myslela, že kdo chce mít zbrojní průkaz, musí složit nějaké psychotesty. Byla jsem tak dost překvapená, když jsem si zde přečetla váš článek, kde píšete, že to tak není. Na druhou stranu, podle mě, když bude chtít někdo, kdo to nemá v hlav...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mazur (Piráti): Praha v příštím roce opět podpoří inovační akce částkou pět milionů

6:23 Mazur (Piráti): Praha v příštím roce opět podpoří inovační akce částkou pět milionů

Pražští radní schválili Program na podporu akcí v oblasti inovací v hlavním městě pro rok 2025. Ten …