Ministr Válek: Krédo SPD vždy bylo, že co říká Putin, je správné a pravda

03.05.2022 13:02 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k SPD Tomia Okamury.

Ministr Válek: Krédo SPD vždy bylo, že co říká Putin, je správné a pravda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlastimil Válek, místopředseda vlády a ministr zdravotnictví

SPD Tomia Okamury byla vždycky proruskou stranou. Nic se na tom nemění ani dnes. Stále obdivuje Vladimira Putina a vždy si ráda kopne do EU a NATO.

Vzpomínám si na jejich boj ohledně dostavby Dukovan. Hlavním jejich zájmem bylo, aby tendr na dostavbu získal Rosatom. A jejich role ve zpochybňování role Putina ve Vrběticích? To také mluví samo za sebe.

Prostě krédo SPD vždy bylo, že co říká Putin, je správné a pravda. Naopak co říká EU, je špatné a lež. Ruské vraždění a válečné zločiny na Ukrajině ukazují, jak moc se Okamurova SPD mýlila.

A dnes se mýlí znovu. V čem?

No že se zhorší dostupnost zdravotní péče v ČR. Dostupnost a kvalita zdravotní péče se v ČR opravdu nezhoršuje. Naopak je jedna z nejlepší v EU, je velmi sociální a myslí především na děti a seniory.

Z pozice ministra zdravotnictví chci, aby do zdravotní péče šlo co nejvíce peněz z fondu rezerv a prevence. V něm je více než 50 miliard. Ty peníze musí pomoci lidem s celiakií, intolerancí laktózy, dětskou cukrovkou a těm, kteří se starají o hendikepované a zdravotně postižené.

S omezením administrativy to povede nejen k postupnému zlepšování zdravotní péče, ale i zlepšení všech preventivních programů. Zkrátka prevence je základem moderní medicíny. Nic z toho pana Okamury netrápí. Jeho běžný člověk nezajímá. Jeho zajímají pouze ruské rubly.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Paní poslankyně dotaz na vás zněl následovně. "Kdo ustanovil, že budou mít poslanci prázdniny."

Na to jste neodpověděla, jen jste se ze široka rozepsala. Mám možnost sledovat dění v poslanecké sněmovně v televizi. Ve vašem textu je toto:"což je proto, že jednání PS probíhá za přítomnosti členů Vlády". Vládu velmi často ale na jednání sněmovny nevídám. O mnohých poslancích nemluvě. Jste asi sku...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Hloupá klišé. Nebo přímo dezinformace?

9:03 Lachnit (ANO): Hloupá klišé. Nebo přímo dezinformace?

Vinou celé řady politiků, ale především vinou médií – ať už to jsou deníky, časopisy nebo televizní …