Ministr Výborný: Na hospodaření v Oboře Březka dohlédnou odborníci na lesnictví a myslivost

16.08.2024 21:03 | Monitoring

Tisková zpráva — Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) po osobním jednání s ředitelem Výzkumného ústavu lesního hospodářství a myslivosti (VÚLHM) Vítem Šrámkem rozhodl, že na správné hospodaření v Oboře Březka bude nově dohlížet skupina odborníků. Bude ji tvořit několik nezávislých expertů na lesnictví a myslivost, zástupci vědeckých oborů VÚLHM a jeden člen dozorčí rady VÚLHM, pod který Obora spadá. Účast ve skupině nebude honorovaná.

Ministr Výborný: Na hospodaření v Oboře Březka dohlédnou odborníci na lesnictví a myslivost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Výborný

„Skupina tvořená odborníky na lesnictví a myslivost, výzkumnými pracovníky instituce a členem dozorčí rady bude dohlížet na to, aby Obora Březka hospodařila správně, v souladu se správními předpisy a v duchu moderních inovativních trendů. Naším záměrem je, aby skupina začala fungovat co nejdříve. Jedním z hlavních úkolů nově zřízené skupiny bude zajistit, aby se neopakoval nedávný případ, kdy na videu vidíme zaměstnance Obory při usmrcování koček. Rozhodně nestrpím jakékoli týrání zvířat a špatné zacházení s nimi,“ řekl ministr zemědělství Marek Výborný.

Ministr tak reagoval na zveřejněné video s odlovem koček v Oboře. Právě kvůli této kauze se okamžitě po svém návratu ze zahraničí sešel s ředitelem VÚLHM Vítem Šrámkem. Ten ho informoval, že se zaměstnancem zachyceným na videu rozvázal pracovní poměr dohodou k pondělí 12. srpna.

„Ředitel výzkumného ústavu mě ujistil, že i pokud by se se zaměstnancem na ukončení pracovního poměru nedohodli, byl přesto připravený ukončit s ním pracovní poměr,“ uvedl ministr Výborný.

Ministr zemědělství pověřil ředitele Výzkumného ústavu, aby zajistil řádný chod Obory Březka. Tu v současnosti provizorně řídí a spravují zaměstnanci Útvaru myslivosti VÚLHM, kteří mají nyní na starost správu lesního majetku i myslivecké hospodaření v Oboře. Ředitel VÚLHM vypíše v nejbližší době na pozici nového vedoucího Obory výběrové řízení.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Odchod do důchod

Připouštíte, že je dost asociální, když chce vláda navyšovat věk odchodu věku do důchodu? Jelikož má vláda většinu, tak si to určitě prosadí, zajímá mě, zda to projde i přes senát? Tam má sice tato koalice také většinu, ale třeba je víc takových jako vy, co je proti? Nebo jste proti a přesto budete ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Že státní záruky nejsou v deficitu státní rozpočtu, je věc běžná

19:05 Ministr Stanjura: Že státní záruky nejsou v deficitu státní rozpočtu, je věc běžná

Projev na 112. schůzi Poslanecké sněmovny 11. září 2024 k vládnímu návrhu zákona o Národní rozvojové…