Ministr Výborný: Na hospodaření v Oboře Březka dohlédnou odborníci na lesnictví a myslivost

16.08.2024 21:03 | Monitoring

Tisková zpráva — Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) po osobním jednání s ředitelem Výzkumného ústavu lesního hospodářství a myslivosti (VÚLHM) Vítem Šrámkem rozhodl, že na správné hospodaření v Oboře Březka bude nově dohlížet skupina odborníků. Bude ji tvořit několik nezávislých expertů na lesnictví a myslivost, zástupci vědeckých oborů VÚLHM a jeden člen dozorčí rady VÚLHM, pod který Obora spadá. Účast ve skupině nebude honorovaná.

Ministr Výborný: Na hospodaření v Oboře Březka dohlédnou odborníci na lesnictví a myslivost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Výborný

„Skupina tvořená odborníky na lesnictví a myslivost, výzkumnými pracovníky instituce a členem dozorčí rady bude dohlížet na to, aby Obora Březka hospodařila správně, v souladu se správními předpisy a v duchu moderních inovativních trendů. Naším záměrem je, aby skupina začala fungovat co nejdříve. Jedním z hlavních úkolů nově zřízené skupiny bude zajistit, aby se neopakoval nedávný případ, kdy na videu vidíme zaměstnance Obory při usmrcování koček. Rozhodně nestrpím jakékoli týrání zvířat a špatné zacházení s nimi,“ řekl ministr zemědělství Marek Výborný.

Ministr tak reagoval na zveřejněné video s odlovem koček v Oboře. Právě kvůli této kauze se okamžitě po svém návratu ze zahraničí sešel s ředitelem VÚLHM Vítem Šrámkem. Ten ho informoval, že se zaměstnancem zachyceným na videu rozvázal pracovní poměr dohodou k pondělí 12. srpna.

„Ředitel výzkumného ústavu mě ujistil, že i pokud by se se zaměstnancem na ukončení pracovního poměru nedohodli, byl přesto připravený ukončit s ním pracovní poměr,“ uvedl ministr Výborný.

Ministr zemědělství pověřil ředitele Výzkumného ústavu, aby zajistil řádný chod Obory Březka. Tu v současnosti provizorně řídí a spravují zaměstnanci Útvaru myslivosti VÚLHM, kteří mají nyní na starost správu lesního majetku i myslivecké hospodaření v Oboře. Ředitel VÚLHM vypíše v nejbližší době na pozici nového vedoucího Obory výběrové řízení.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ivana Váňová, MBA byl položen dotaz

Pomoc

Nemám nic proti pomoci uprchlíkům, ale proč se od vaší vláda nedostává pomoci i občanům ČR, kteří čím dál více upadají do chudoby a mají problém přežít, i když pracují? Přijde mi, že z nás děláte jen nějaké zrůdy, co nechtějí pomoc uprchlíkům nebo jim ji závidí, ale co když je problém v tom, že spou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Václavec: Nemocnice se potýká s následky povodně. Nejde voda, nejde elektrická energie

18:01 Senátor Václavec: Nemocnice se potýká s následky povodně. Nejde voda, nejde elektrická energie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důsledkům povodně.