Monsportová (Piráti): Zlepšení dopravní dostupnosti a rozvoj bydlení jsou klíčové kroky

20.07.2024 14:04 | Monitoring

Piráti Karlovarského kraje přicházejí s vizí pro budoucnost areálu Krajského úřadu. Naším cílem je nejen zlepšit infrastrukturu a kvalitu života v bezprostředním okolí úřadu, ale také vytvořit atraktivní a dynamické prostředí.

Monsportová (Piráti): Zlepšení dopravní dostupnosti a rozvoj bydlení jsou klíčové kroky
Foto: Facebook Markéty Monsportové
Popisek: Markéta Monsportová

Představujeme vám hlavní body našeho volebního programu zaměřené na integraci úřadu do městského prostoru, včetně zlepšení dopravního propojení a masivní bytové výstavby.

„Jedním z našich hlavních cílů je plná integrace areálu Krajského úřadu do živé struktury města. Plánujeme vhodnou dostavbu občanské vybavenosti, která přispěje k rozvoji a oživení okolí úřadu. Tento krok nejen zvýší atraktivitu oblasti, ale také poskytne nové příležitosti pro místní podnikání a volnočasové aktivity,“ uvedla kandidátka na hejtmanku Karlovarského kraje Markéta Monsportová.

„Ruku v ruce s občanskou vybaveností jde i zlepšení dopravního propojení Krajského úřadu se zbytkem města a klíčovou infrastrukturou kraje. Usilujeme o efektivní a ekologické dopravní řešení, které zajistí snadnou dostupnost úřadu jak pro občany, tak pro zaměstnance. Zlepšení dopravní infrastruktury povede ke zvýšení kvality života v oblasti a usnadní pohyb po celém regionu,“ dodal radní Jindřich Čermák.

„Na parcelách v okolí krajského úřadu, které kraji patří, plánujeme výstavbu dostupného bydlení s využitím financování ze Státního fondu podpory investic. Chceme zde vybudovat přibližně 100 bytových jednotek. Tento projekt nejenže zlepší dostupnost bydlení v oblasti, ale také zvýší atraktivitu kraje pro kvalifikované pracovníky a podpoří rozvoj místní komunity,“ řekl náměstek hejtmana Vojtěch Franta.

Výstavba nových bytů přinese kraji větší finanční nezávislost v budoucnu a zároveň poskytne bydlení pro zaměstnance v preferovaných povoláních, jako jsou zdravotníci a učitelé, a také pro potenciální zaměstnance Krajského úřadu. Tento krok podpoří nejen zaměstnanost, ale také stabilitu a růst regionu.

„Naše vize pro budoucnost areálu Krajského úřadu je jasná: chceme vytvořit moderní, propojený a prosperující prostor, který bude atraktivní pro obyvatele i návštěvníky. Integrace úřadu do městského prostoru, zlepšení dopravní dostupnosti a rozvoj bydlení jsou klíčové kroky, které nás k tomuto cíli přiblíží,“ uzavřela Markéta Monsportová.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Vláda Petra Fialy odmítla zvýšit platy hasičům, policistům a vojákům

4:31 Okamura (SPD): Vláda Petra Fialy odmítla zvýšit platy hasičům, policistům a vojákům

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k povodním