Mračková Vildumetzová (ANO): Moji kritici se vážně nemusí bát, že to dělám kvůli penězům

01.08.2024 8:19 | Monitoring

Vysvětlení na svém veřejném facebookovém profilu k souběžné kandidatuře do zastupitelstva Karlovarského kraje i Senátu

Mračková Vildumetzová (ANO): Moji kritici se vážně nemusí bát, že to dělám kvůli penězům
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Jana Mračková Vildumetzová (ANO).

Moji milí přátelé, je poctivé a férové vám říct, že kandiduji jako lídryně kandidátky v Karlovarském kraji a také na senátorku v obvodu Sokolovsko. Proč? Co mě k tomu vede? A není to kumulace funkcí? Vysvětlím. Věnujte mi chviličku svého času.

Tak zaprvé. Karlovarský region je moje domovina, pocházím odsud, leží mi na srdci. Jsem tu krajskou a velmi bojovnou zastupitelkou (poptejte se stávající koalice), současnému hejtmanovi nedám nic lacino. Vedu také krajskou stínovou vládu a bylo by ode mě prostě pokrytecké schovat se za některým z další kolegů/kandidátů. Přemýšlela jsem o tom. A došla k tomu, že by to nebylo fér. Já tu jsem hodně vidět, bojuju, krajské hnutí ANO mi tu důvěru dalo, musím tu zodpovědnost vzít na sebe.

Co se týče pozice senátorky, tak hnutí ANO v horní komoře parlamentu dlouhodobě tahá za kratší konec. Nejsme tam vidět, slyšet, 5 koalice nás válcuje. A já jsem si řekla, že bych to mohla postupně začít měnit. Trochu ty stojaté vody Senátu rozpohybovat. Navíc je to podle mě právě ta funkce, která se dá s prací na kraji časově skloubit.

Nikde samozřejmě není psáno, že uspěju. I kdybychom vyhráli krajské volby, můžou nás ostatní obejít tak, jak se to stalo před čtyřmi lety. To je politická realita. V Senátu je to ještě složitější. Ve druhém kole, kdy se všichni tradičně spojí proti ANO, je až skoro nemožné uspět. Já jsem pokorná. Budu makat v kampani a uvidíme, jak to dopadne.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Referendum - upřesnění

Dobrý večer, přečetla jsem si Vaši odpověď na dotaz od jiné uživatelky s názvem "referendum". Dále jsem si prostudovala Vás odkaz na tuto odpověď a zajímá mě bod 1e) v němž se v podstatě píše, že v referendu nebudou mít občané možnost hlasovat o členství v mezinárodních organizacích.. Nebo se pletu...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Emisní povolenky na vytápění budov – lumpárna EU zdražující bydlení

11:05 Vích (SPD): Emisní povolenky na vytápění budov – lumpárna EU zdražující bydlení

Část EU, kde často nesněží, nutí druhou část EU, aby platila do rozpočtu víc. Je to fér?