Nerudová (STAN): Evropská komise naznačila, že zpětně žádná auta zakazovat nebude

04.09.2024 6:03 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k možným zákazům starých dieslových aut.

Nerudová (STAN): Evropská komise naznačila, že zpětně žádná auta zakazovat nebude
Foto: Repro X
Popisek: Danuše Nerudová v rámci kampaně před evropskými volbami účtuje s Kateřinou Konečnou

My ve STANu problémy občanů, kteří vlastní starší automobily, řešíme - nejlépe ještě dříve, než vůbec vzniknou.

V českých a německých médiích se objevila informace, že lidé mohou přijít o svá starší dieselová auta kvůli jinému způsobu měření emisí v EU. V tuto chvíli čekáme na rozhodnutí Soudního dvora EU, které se tohoto tématu týká.

Evropská komise již naznačila, že zpětně žádná auta zakazovat nebude.

Nicméně, německý ministr dopravy s tímto tvrzením nesouhlasí a věří, že rozhodnutí Soudního dvora by mohlo mít zásadní dopad na miliony spotřebitelů v celé EU, kteří používají tato auta. I když to může být jen předvolební rétorika daného ministra, věříme, že občané si přesto zaslouží jasnou odpověď a ujištění od Evropské komise.

Čeští občané by měli vědět, zda by toto soudní rozhodnutí mělo dopad na jejich životy a peněženky. Komise by měla co nejdříve informovat, o jaké dopady by šlo a jaká opatření má připravena, aby se vyhnula zpětnému vyřazování aut z provozu, pokud by něco takového hrozilo. Je také důležité, aby Komise objasnila, jak do budoucna zajistí lepší přehlednost pravidel v této oblasti, abychom se vyhnuli dalším případným dezinterpretacím.

Proto jsme se s Janem Farským rozhodli požádat Komisi, aby Evropskému parlamentu jako voleným zástupcům evropských národů poskytla písemné vysvětlení této situace.

Společně jsme také navrhli ostatním českým europoslancům, aby se k naší iniciativě připojili, abychom jako zástupci Česka táhli za jeden provaz.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Stojíme za Ukrajinou. Nadále, neúnavně a brzy snad i bezpodmínečně

21:02 Farský (STAN): Stojíme za Ukrajinou. Nadále, neúnavně a brzy snad i bezpodmínečně

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k válce na Ukrajině.