OVV ČSSD Ostrava: Naplňování programových priorit nepovolí ani přes osobnostní selhání několika jednotlivců

01.03.2018 6:37 | Zprávy

Okresní výkonný výbor ČSSD Ostrava projednal na svém zasedání nezaplacení členských příspěvků za rok 2017 a informaci o ukončení členství některých zastupitelů za ČSSD.

OVV ČSSD Ostrava: Naplňování programových priorit nepovolí ani přes osobnostní selhání několika jednotlivců
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

"Na zasedání okresního výkonného výboru byli pozváni starostka Slezské Ostravy a zastupitelka kraje Barbora Jelonková, místostarosta Slezské Ostravy a zastupitel města Rudolf Ficek, místostarosta Slezské Ostravy Mário Lyčka, místostarostka Moravské Ostravy a Přívozu a zastupitelka města Lucie Feiková, zastupitel města a Vítkovic Kamil Bednář, místostarosta Poruby a zastupitel města Petr Stachura, zastupitel Poruby a města Lumír Palyza, kteří do konce roku 2017 nezaplatili v plné výši členský příspěvek ČSSD," uvedla Jana Vajdíková, předsedkyně OVV ČSSD Ostrava.

„Na zasedání okresního výkonného výboru byli pozváni členové, kteří do konce roku 2017 nezaplatili členský příspěvek nebo jeho část, aby potvrdili svůj zájem setrvat v ČSSD a dodatečně zaplatili. Těm, kteří nezaplatili ani se nedostavili, podle stanov strany členství zaniká. Mrzí nás, že teď před komunálními volbami odcházejí členové, kteří působí v zastupitelstvech a uvažují o jiném angažmá než v sociální demokracii,“ uvedla Jana Vajdíková, předsedkyně OVV ČSSD Ostrava. Jsou mezi nimi: starostka Slezské Ostravy a zastupitelka kraje Barbora Jelonková, místostarosta Slezské Ostravy a zastupitel města Rudolf Ficek, místostarosta Slezské Ostravy Mário Lyčka, místostarostka Moravské Ostravy a Přívozu a zastupitelka města Lucie Feiková, zastupitel města a Vítkovic Kamil Bednář, zastupitel Poruby a města Lumír Palyza. OVV ČSSD Ostrava konstatoval, že ke dni 27. 2. 2018 celkem 5 zastupitelů města (Kamil Bednář, Lucie Feiková, Rudolf Ficek, Lumír Palyza, a Václav Štolba), kteří jsou doposud i členy Klubu zastupitelů ČSSD při zastupitelstvu Statutárního města Ostravy, nejsou již členy ČSSD a to buď z důvodů nezaplacení členského příspěvku za rok 2017 nebo vystoupení z ČSSD na vlastní žádost. Místostarosta Poruby a zastupitel města Ostravy Petr Stachura členský příspěvek doplatil a zůstává členem ČSSD. Lumír Palyza dále rezignoval na funkci předsedy městského klubu zastupitelů ČSSD. Klub si zvolí nového předsedu v pondělí 5. 3. 2018.

„OVV ČSSD Ostrava vyzval bývalé členy ČSSD, kteří získali mandát zastupitele Statutárního města Ostravy pro volební období 2014 - 2018 jako členové ČSSD a to především díky podpory a důvěry členů ČSSD, aby opustili takto získaný mandát zastupitele Statutárního města Ostravy a uvolnili tímto krokem mandát řádným členům ČSSD v následném pořadí, tak jak bylo deklarováno při sestavování kandidátní listiny v roce 2014,“ informoval místopředseda klubu zastupitelů Ivo Hařovský.

Jana Vajdíková závěrem dodala: „OVV ČSSD Ostrava nechápe kroky některých zastupitelů Statutárního města Ostravy (konkrétně: Rudolf Ficek, Lucie Feiková, Kamil Bednář, Lumír Palyza a Václav Štolba)  OVV ČSSD Ostrava a celá ostravská členská základna poskytovala po celou dobu výkonu jejich mandátu těmto zastupitelům dostatečnou materiální, morální, hodnotovou a námětovou základnu pro jejich práci a odborné zapojení se do chodu města. Zároveň ujišťujeme obyvatele města, že snaha o naplňování programových priorit ČSSD ve městě nepovolí ani přes toto osobnostní selhání několika jednotlivců.“

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Michal Kortyš byl položen dotaz

Nevymlouváte se jen?

Dobrý den, pane Kortyši. Tvrdíte, jak pracujete v terénu, a proto se tak málo účastníte schůzí senátu. Proč ale už odmítáte sdělit, co v tom terénu děláte? Není to jen výmluva? Protože jestli se senát schází jen tak málo, tak proč si ten jeden až dva dny v měsíci neuděláte na schůzi čas, když je to ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svobodní: Musíme přestat uměle handicapovat naše podniky a domácnosti

23:08 Svobodní: Musíme přestat uměle handicapovat naše podniky a domácnosti

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na umělé zdražování elektřiny