Okamura (SPD): Fialova vláda chce, aby se z naší země stal ráj feťáků, dealerů a narkomafie?

04.07.2024 4:31 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k přípravě návrhu, který počítá se snížením trestů za drogové trestné činy

Okamura (SPD): Fialova vláda chce, aby se z naší země stal ráj feťáků, dealerů a narkomafie?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura, předseda SPD

Česko má nejvíce malých varen pervitinu v Evropě, přesto Fialova vláda s Piráty a národním drogovým koordinátorem Jindřichem Vobořilem (ODS) prosazuje legalizaci některých drog a snížení trestů za drogovou kriminalitu. Vobořil dokonce navrhoval legalizaci kokainu. To vše je pro hnutí SPD naprosto nepřijatelné. S drogami je spojena další násilná a majetková trestná činnost a mají velmi negativní dopad na společnost.

Česko vede v počtu malých laboratoří na výrobu metamfetaminu v Evropě. Tento způsob produkce je také u nás nejčastější. Vyplývá to z výroční zprávy Národní protidrogové centrály (NPC) za rok 2023, o které informovala ČTK.

Nesouhlasíme ani s legalizací marihuany. „Marihuana je droga a její legalizací si vytváříme jakousi předsíň k tvrdým drogám. Bagatelizují se její účinky. Marihuana ovlivňuje výkon řidiče. Častěji chybuje, má horší prostorovou orientaci, nevnímá zcela realitu, zbytečně riskuje,“ vysvětlil předseda expertní rady Platformy Vize 0 Roman Budský pro Deník.

Velmi vážným problémem podle něho je kombinace marihuany s alkoholem. „V takovém případě se zvyšuje riziko nehodovosti až dvěstěkrát,“ upozornil Budský.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Foldyna (SPD): Jste lokaj a totální morální nula, pane ministře. Běžte do p*dele

10:11 Foldyna (SPD): Jste lokaj a totální morální nula, pane ministře. Běžte do p*dele

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům ministr zahraničních věcí Jana Lipavského o…