Okamura (SPD): Naše hnutí je proti přítomnosti jakékoli cizí armády na našem území

17.04.2022 9:18 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k americké vojenské základně v ČR.

Okamura (SPD): Naše hnutí je proti přítomnosti jakékoli cizí armády na našem území
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Je nepřijatelné, že za zády Sněmovny již proběhlo první kolo jednání o přítomnosti amerických vojáků v ČR. Bez vědomí Sněmovny o tom již s americkou stranou jednala vláda Petra Fialy (ODS) zastoupená ministerstvem obrany pod vedením ministryně Černochové (ODS). A jednání mají po Velikonocích pokračovat přímo v USA, kam paní ministryně jede.

Připadá mi opravdu velmi lživé, když zastánci americké vojenské přítomnosti v ČR nálepkují ty, kteří cizí vojáky nechtějí, jako příznivce Ruska. Vždyť to s tím nemá nic společného. Já plně rozumím lidem, kteří právě po zkušenostech z roku 1968 či z protektorátu, nechtějí žádné cizí vojáky na našem území.  

Hnutí SPD je proti přítomnosti jakékoli cizí armády na našem území. My prosazujeme modernizaci a změnu koncepce výstavby naší armády na obranu území našeho státu a našich občanů místo dosavadního expedičního sboru pro zahraniční mise. Připomínám, že například sousední Rakousko není dokonce ani v NATO a dokáže si svoji bezpečnost svojí armádní koncepcí v kombinaci s chytrou zahraniční politikou zajistit. Překvapilo mě, že výstavbu americké základny na našem území podporuje hnutí ANO, jak řekl místopředseda ANO Ivo Vondrák. Hnutí SPD je tedy JEDINOU stranou v Parlamentu, která je proti americké vojenské základně v ČR.

Ani se nedivím, že po několika měsíčním působení získala ministryně Černochová od lidí velmi rychle nelichotivou přezdívku "ministryně války", jelikož mají občané oprávněný pocit, že nás chce paní Černochová za každou cenu zatáhnout do nějaké války.  

Hnutí SPD dlouhodobě prosazuje přijetí funkčního zákona o referendu, ve kterém by občané měli možnost rozhodnout o zásadních společensko-politických a bezpečnostních otázkách směřování naší země, jako je například členství v EU, zrušení Senátu anebo právě zřízení základny cizích vojsk na našem území. Současná vládní koalice ODS, TOP 09, STAN, KDU-ČSL a Pirátů a také hnutí ANO zákon o referendu odmítají. Z toho je naprosto jasné, že si nepřejí, aby občané o čemkoli důležitém rozhodovali, zatímco vláda koná zásadní kroky, které před volbami tajila. 

Vytvořili jsme petici proti umístění americké vojenské základny v ČR, kterou lze nalézt na webu SPD www.spd.cz a kterou mohou naši občané podepsat, aby jí mohla Sněmovna veřejně projednat.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

vyšetřovací komise

Dobrý den, vím, že ANO bylo pro vznik vyšetřovací komise od začátku. Teď se vám povedlo, ale nemyslíte, že je to už dost pozdě a hlavně já moc nechápu, k čemu vlastně taková komise je? Myslíte, že něco vyšetří kromě toho, co už víme, a to, že postup policie nebyl tak bezchybný, jak celou dobu tvrdil...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svobodní: Musíme přestat uměle handicapovat naše podniky a domácnosti

23:08 Svobodní: Musíme přestat uměle handicapovat naše podniky a domácnosti

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na umělé zdražování elektřiny