Okamura (SPD): Zdražuje cukr, mouka, maso, pivo, olej i máslo

08.08.2024 9:03 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zdražování.

Okamura (SPD): Zdražuje cukr, mouka, maso, pivo, olej i máslo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura, předseda SPD

Zdražuje cukr, mouka, maso, pivo, olej i máslo. Česko již dlouhou dobu není potravinově soběstačné. Lidem celkově klesají mzdy, rostou náklady a Fialova vláda neřeší, že potraviny u nás zdražují skoro nejvíc ze zemí EU. Spodní hranice DPH je u nás také jedna z nejvyšších v Evropě. Problémem jsou i marže nadnárodních řetězců po výkupu od českých zemědělců. Je na ně vyvíjen obrovský nátlak, aby se vůbec mohli do velkých korporátních obchodů dostat a jakmile se ozvou, že chtějí férovější podmínky, ocitnou se na černém seznamu a už od nich nikdo nekupuje. Čelí tak jednání, které má rysy nekalé konkurence. Toto všechno je obrovské téma pro finanční správu, ale Fiala se prostě těmto patologiím nevěnuje a místo toho si jezdí na nákupní nutellové misie do Německa, aby zjistil to, co už všichni dávno víme. Že čeští zákazníci nakupují dražší zboží v jiné, horší kvalitě než v západních zemích, přestože jde o výrobek se stejným obalem! Ale není přece možné, aby si české děti mohly za více peněz koupit pouze čokoládu, ve které je daleko větší obsah tuku a cukru nebo aby se tu prodávaly rybí prsty s větším obsahem vody a prací prášky s levnějšími chemikáliemi.

Proto SPD prosazuje novelu zákona o potravinách, podle které bude na český trh zakázáno uvádět potraviny marketingem označené totožně jako potraviny uváděné na trhy na západě, i když budou mít horší složení nebo vlastnosti. Hrozit by za to měla pokuta až 50 milionů korun!

Trh s potravinami je vlastnicky koncentrovaný s nečeskými zájmy. Jsme závislá ekonomika, která je pod zahraniční vlastnickou kontrolou. Fialova vláda trend jen zhoršuje a není schopna prosadit autonomní hospodářskou politiku. Ekonomická závislost pak vytváří politickou závislost. O osudu naší země coby kolonie potom místo občanů rozhodují cizí nevolené zájmy. TO MUSÍ PŘESTAT!

Je potřeba snížení daní a soustředěná AKCE ze strany státu, zemědělců a potravinářů!

SPD prosazuje suverénní národní hospodářskou politiku pro silný a funkční stát, abychom přestali být kolonií. Dokážeme zajistit klíčové prvky ekonomické suverenity – tj. kontrolu nad strategickými podniky, potravinovou bezpečnost, podporu pro domácí podnikání ane zahraniční korporáty, nápravu deformací, což jsou v českém prostředí například tacitní kartely, zneužívání transferových cen a zmíněné extrémní marže řetězců kontrolovaných ze zahraničí. KONEC FIALOVĚ DRAHOTĚ! Jsme proti asociální vládě pětikoalice, která pouze zvyšuje daně.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

zbraně

Dobrý den, nemám zbraň ani se v tom nevyznám, ale dosud jsme myslela, že kdo chce mít zbrojní průkaz, musí složit nějaké psychotesty. Byla jsem tak dost překvapená, když jsem si zde přečetla váš článek, kde píšete, že to tak není. Na druhou stranu, podle mě, když bude chtít někdo, kdo to nemá v hlav...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vanka (ANO): Pojďte volit a vyšlete vzkaz vládě

23:08 Vanka (ANO): Pojďte volit a vyšlete vzkaz vládě

Senátní volby 2024 jsou dokonalým prostředkem k vyjádření vašeho postoje. Nedílnou součástí Senátu Č…