Už druhý den vídáme v médiích otřesné videozáznamy polomrtvého hovězího dobytka z jatek v Polsku, hnusné shnilé maso a komentář, že toto maso se dostalo v Evropě ke spotřebitelům. Ze začátku se to prý naší republiky netýkalo.
Po několika hodinách jsme se všichni dozvěděli, že tento odporný hnus skončil i v naší republice. A že prý si ho odebraly luxusní podniky v Praze, kde se stal zázrak a z této zdechliny se prodávaly delikatesy z argentinského býčka. 1.000 Kč za porci a možná to i pošilhávalo po "michelinské hvězdě".
Teď si asi každý z nás oddychne, ještě že do těchto restaurací nechodíme a těm snobům to přejeme. A pokud by náhodou patřili k "pražské kavárně", tím spíš.
Jenže okamžitě člověka napadnou opodstatněné pochybnosti, že když se tento sajrajt prodává v luxusních zařízeních, co se asi prodává tam, kde nakupují miliony našich spoluobčanů?
Tím spíš, že naše odpovědné státní orgány opět blekotají cosi o tom, že ty krávy v televizi a maso z nich sice vypadalo katastrofálně, ale že vlastně bylo úplně v pořádku a není žádný důvod zavádět zákaz dovozu masa z Polska.
Mám Poláky rád, ale s těmi potravinami to tedy přehání. A to opakovaně.
A rada našich kontrolních orgánů? Informujte se, z jaké země původu to kupované zboží je.
A jak že to bylo s tou polskou zdechlinou? Aha, že jde o argentinského býčka...
Převzato z profilu.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV